ЦВК не схотіла приймати скаргу на Піховшека

Понеділок, 6 вересня 2004, 17:13
Центральна виборча комісія відмовила довіреній особі Віктора Ющенка по загальнодержавному виборчому округу Миколі Катеринчуку у розгляді по суті восьми скарг на неправомірні дії аудіовізуальних ЗМІ, зокрема телеканалів УТ-1, "Інтер" та "1+1".

Як повідомив Микола Катеринчук, 7 скарг стосувалися зокрема розміщення офіційних повідомлень із відеозаписом про прем’єр-міністра, кандидата у президенти Януковича, які не відповідають вимогам чинного виборчого законодавства, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Ще одна скарга стосувалася телепрограми "Епіцентр" та порушення нею порядку висвітлення соцопитувань без супроводу даних, встановлених законом.

За словами Катеринчука, ЦВК, відмовляючи у розгляді його скарг по суті і вказуючи при цьому на необхідність звернення до місцевих судів, "невірно витлумачує норми законодавства, таким чином ухиляючись від розгляду безспірних скарг".

Він нагадав, що нещодавно при розгляді аналогічних скарг, які стосувалися газети "Урядовий кур’єр", ЦВК прийняла рішення по суті, що згодом зробив і Верховний Суд України.

Незважаючи на відмову ЦВК і ВСУ у задоволенні цієї скарги, "Урядовий кур’єр" вже більше двох тижнів не публікує фото Януковича, оскільки факт неправомірності поширення агітації був зафіксований у скарзі.

"ЦВК знає, що розгляд скарг по суті унеможливить подальше розповсюдження офіційних повідомлень про прем’єр-міністра, які використовуються як безкоштовна передвиборча агітація, і тому намагається ухилитися від цього, "підганяючи" предмет скарги під іншу статтю", - вважає Микола Катеринчук.

Зважаючи на подібні ухиляння ЦВК, Катеринчук прогнозує, що Центрвиборчком намагатиметься підлаштовувати Закон "Про вибори президента України" під "потрібного" йому кандидата від влади у президенти України для легалізації адмінресурсу.

"А відсилання скарг для розгляду їх в інших судах та інстанціях робиться для того, щоб виграти час, знову ж таки для можливості відповідних змін до закону", - вважає Микола Катеринчук.

Він пообіцяв, що відмова ЦВК у задоволенні скарг про порушення провладним кандидатом виборчого законодавства обов’язково розглядатиметься у Верховному Суді, а подальші його порушення і надалі фіксуватимуться та оскаржуватимуться.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...