Литвин не хоче "обслуговувати" одного кандидата

Понеділок, 6 вересня 2004, 18:00
Спікер парламенту Володимир Литвин заявляє, що Верховна Рада має працювати на всіх, а "не обслуговувати" одного кандидата у президенти.

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі з другим заступником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джоном Теффтом, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин оцінив поточний період в Україні як історичний.

Він підкреслив, що Верховна Рада усвідомлює, "яка велика відповідальність покладена на український парламент по забезпеченню зміцнення і дальшого розвитку демократії в країні".

"Головне сьогодні – це збереження країни, збереження стабільності та дотримання об’єктивності", - сказав голова Верховної Ради.

У свою чергу Теффт заявив, що "Україна – вільна і демократична – є дуже важливою у світі".

"Важливо, щоб вибори не посварили країну, а результати виборів були одержані так, щоб не виникало підстав їх оскаржувати", - зазначив Литвин.

Розмова торкнулася також ситуації в Іраку. Теффт подякував Україні за її миротворчі зусилля у цій країні.

На думку Литвина, питання дальшої присутності українського миротворчого контингенту в Іраку – "на вістрі політичної боротьби".

Литвин засудив прояви тероризму і поінформував гостя про свою ініціативу запросити 100 потерпілих під час теракту в Північній Осетії дітей для реабілітації та лікування в оздоровницях Криму, які належать Верховній Раді України.

Були також обговорені перспективи надання Україні статусу країни з ринковою економікою, вступу України до СОТ, відміни поправки Джексона-Венніка, а також більш активна позиція по "втягуванню України до НАТО і ЄС".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування