Американський урядовець: Януковича по-рабськи висвітлюють в Україні

Вівторок, 7 вересня 2004, 10:29
Виборам президента України бракує головного елемента – вільного, чесного й повного висвітлення у засобах масової інформації.

Про це пише в понеділок у газеті "Вашинґтон Таймз" Джефрі Гиршберґ, член Ради керівників мовлення американського урядового органу, що наглядає за міжнародним теле- і радіомовленням США.

За його словами, президент Леонід Кучма і його послідовники роблять усе, що можуть, аби не було відкритого обговорення майбутнього країни.

Одним із прикладів цього, на думку автора, було зняття з FМ-етеру в Україні радіо "Свобода".

Серед цілей Леоніда Кучми і популярні україномовні програми радіо"Свобода", фінансованого США, пише далі Джефрі Гиршберґ, член американської установи, яка серед іншого наглядає й за радіо "Свобода".

Джефрі Гиршберґ пригадує, як він, член Ради керівників мовлення США, у квітні і червні їздив до України, щоб переконати українських урядовців повернути радіо "Свобода" на FМ-хвилі.

За словами автора статті, його твердо запевнили на найвищому рівні, що керівникам радіостанцій дадуть "сигнал": радіо "Свобода" можна ретранслювати.

Мер Києва Олександр Омельченко дав знати, що програми радіо "Свобода" вийдуть на хвилях міської FМ-станції 1 липня.

Час минає, президентська кампанія вже йде, а радіо "Свобода" у Києві, як і в інших великих містах, можна почути лише на коротких хвилях.

Крім цього, три чільні телемережі України по-рабському прославляють прем’єра Віктора Януковича, а Віктора Ющенка або не помічають, або нападають на нього.

А кабельні мережі, що поширюють "5 канал", прихильний до опозиції, але збалансованіший, втрачають сигнал через бовдурські методи: від тиску податківців до нічного нищення апаратури, мовиться в коментарі, котрий друкує "Вашинґтон Таймз".

"Останній наступ Леоніда Кучми на вільні засоби інформації шкодить меті його країни вступити до НАТО й Європейського союзу.

І світ це бачить", - пише один із керівників американського міжнародного мовлення й додає: "український народ має обирати свого нового президента, ґрунтуючись на чесному висвітленні проблем, що постали перед Україною".

У Сполучених Штатах "ми сприймаємо думку, що інформація є необхідною умовою для демократії"; Кучмина Україна цієї думки не сприймає, вважає Джефрі Гиршберґ, член Ради керівників мовлення.

Радіо "Свобода"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування