Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США дізнався, що в Україні залюкують виборців

Вівторок, 7 вересня 2004, 13:12
Другий заступник держсекретаря США Джон Теффт закликав Центральну виборчу комісію забезпечити рівні можливості всім кандидатам у президенти.

На зустрічі з головою ЦВК України Сергієм Ківаловим у вівторок у Києві Теффт відзначив, що "США є другом України, і це одна з причин, чому Америку так цікавлять вибори президента в Україні".

Він також підкреслив, що "у США немає конкретного кандидата, якому вони віддають перевагу". "Ми будемо працювати з будь-яким президентом, якого вибере народ України, однак дуже важливо, щоб президент був обраний у чесних і прозорих виборах", - також додав він.

"Як друг, я можу сказати, що до нас доходила інформація, відповідно до якої на даний момент виборчий процес в Україні є не настільки чесним, як вимагають демократичні стандарти", - повідомив Теффт.

"Але ми все-таки дивимося на ЦВК як на організацію, що може зробити так, щоб у кандидатів був рівний доступ до ЗМІ, щоб агітаторів за будь-якого кандидата не кривдили, щоб у всіх кандидатів були рівні можливості", - заявив він.

Теффт також сказав, що Держдепартамент США занепокоєний ходом президентської кампанії в Україні.

За словами Теффта, у США є дані про те, що в Україні нерівний доступ кандидатів до засобів масової інформації, а також були випадки залякування людей.

Відповідаючи на запитання, Теффт зазначив, що приводом для подібного занепокоєння є не лише інформація від американських спостерігачів, але й інші джерела.

За словами Теффта, США будуть допомагати міжнародним спостерігачам стежити за ходом виборів, а також організовувати й проводити екзит-поли.

"Ми зробимо все, щоб була впевненість у результатах цих виборів", - підкреслив Теффт.

У зустрічі також брав участь посол США в Україні Джон Гербст.

Ківалов повідомив, що на сьогоднішній день ЦВК зареєструвала 150 міжнародних спостерігачів, у тому числі від США 30 і Українського конгресового комітету Америки - 50.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 жовтня.

Інтерфакс-Україна, Україські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування