Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збільшив відрив від Януковича

Вівторок, 7 вересня 2004, 14:15
Кандидат у президенти Віктор Ющенко збільшив свій відрив від головного конкурента Віктора Януковича на 2%.

У другому турі виборів президента 40,2% громадян готові підтримати Ющенка, Януковича – 33,2%.

Такими є результати "хвильового" опитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи" і центром "Социс" наприкінці серпня та 1-4 вересня.

Таким чином, Ющенко збільшив свій рейтинг у другому турі на 2% порівняно з дослідженням, що проводилося з 19 по 26 серпня.

Проти обох кандидатів у другому турі проголосували б 9,4% опитаних. 7% сказали, що не підуть на вибори, якщо в другому турі будуть Янукович та Ющенко.10,3% не змогли дати свою відповідь.

У першому турі Ющенко набрав би 30,8% (у кінці серпня було 28,9%), а Янукович 24,2%, що на 0,1% більше, ніж у попередньому дослідженні.

За словами наукового керівника "Демініціатив" Ірини Бекешкіної, за новими отриманими даними ще складно судити, чи стало збільшення рейтингу Ющенка тенденцією, чи приріст можна списати на похибку даних.

Разом із тим, Бекешкіна припустила, що на зростання рейтингу Ющенка могло вплинути активніше ведення виборчої кампанії у вересні порівняно із серпнем.

Рейтинг лідера Компартії Петра Симоненка зріс на 0,3% до 7,4%. Лідер СПУ Олександр Мороз набрав цього разу 6,5% голосів опитаних, збільшивши кількість прибічників на 0,1%. Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко зберегла свій рейтинг на рівні 1,8%.

Інші кандидати, включені в анкету, одержали менше 1% голосів. 19,4% опитаних ще не визначилися зі своїм вибором.

При цьому респонденти стали більш упевнені у своєму виборі. 59,6% сказали, що абсолютно упевнені в ньому і не змінять його.18,2% у цілому упевнені, але сказали, що ще можуть передумати. 3,1% зовсім не впевнені у виборі.

9,3% сказали, що їм складно відповісти і 9,9% узагалі не відповіли на це питання.

Ці показники отримані за підсумками загальноукраїнського хвильового опитування за результатами двох перших хвиль. Установочне (стартове) опитування проведено з 19 до 26 серпня, перша хвиля — 1–2 вересня і друга — 3–4 вересня 2004 рок. Було опитано 2000 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 2.2%.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування