Міліція розпочала полювання на ПОРУ?

Вівторок, 7 вересня 2004, 16:07
У понеділок було затримано активіста кампанії ПОРА та конфісковано у нього інформаційно-просвітницькі матеріали.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба громадянської кампанії ПОРА.

У Кам’янці-Подільському міліція затримала активіста громадянської кампанії ПОРА Андрія Штогрина та конфіскувала у нього інформаційно-просвітницькі матеріали.

Це сталося о восьмій ранку. Після того, як Штогрин отримав матеріали, до нього підійшли дві особи у цивільному одязі та поцікавились, що він несе, а також запропонували пройти з ними.

"Продемонструвавши посвідчення працівників транспортної міліції, вони, проте, нічим не мотивували причини затримання. Після короткої суперечки та відмови Андрія йти з ними, був викликаний наряд міліції, який і доправив затриманого до відділку, де було складено протокол та вилучено всі агітматеріали", - йдеться у повідомленні.

"Пізніше затриманого відпустили, "до з’ясування обставин", віддавши йому копію протоколу про вилучення. Але найцікавішим і одночасно вражаючим є те, що у протоколі не було вказано жодної причини конфіскації друкованих матеріалів", - розповіла прес-служба.

Після цього ПОРА отримала "юридично неграмотно оформлений" лист, який було надіслано на адресу неіснуючого голови громадської інформаційно-просвітницької кампанії ПОРА.

"Лист надійшов від начальника лінійного відділу на ст. Кам’янець-Подільський підполковника міліції Смицького В.С. з вимогою надати інформацію про поліграфічну продукцію інформаційного характеру, що була конфіскована у активіста кампанії ПОРА Андрія Штогрина", - повідомляє прес-служба.

Підполковник міліції посилався на п.17 ст.11 Закону України "Про міліцію". Цей пункт Закону дає право міліції вимагати від громадських організацій інформацію необхідну у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції.

"Але в листі нічого не було вказано про злочин, що підлягає розслідуванню, що дає привід засумніватись у професійній придатності осіб, що надіслали цю вимогу", - зазначає прес-служба.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування