На заміну чебурашці у Верховній Раді завівся диявол

Середа, 8 вересня 2004, 16:26
Парламентсько-урядова коаліція закликає усі фракції Верховної Ради, кандидатів у президенти підписати угоду про відмову від використання парламентської трибуни для виборчих технологій та зведення особистих рахунків.

Про це заявив з трибуни Верховної Ради координатор парламентської більшості Степан Гавриш, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що звертається до тих, хто "запланував скандали і провокації", щоб вони не перетворювали Верховну Раду на політичний трибунал, "бо диявол не спить і чекає нашого розбрату".

За його словами, деякі політичні сили практично розколюють Україну, що загрожує національній стабільності.

Гавриш зауважив, що все частіше політична конкуренція, яка є основою суспільного прогресу в будь-якій демократії, заміщується міжособистісною боротьбою - "опонента критикують не за його дії як лідера, державного діяча, а за особисті якості, використовуючи при цьому брудні технології або просто провокації, фальсифікації".

Як сказав Гавриш, вибори 2004 року не повинні розколоти Україну. Він зазначив, що шоста сесія Верховної Ради не тільки ще більше "віддзеркалить політичні еліти України", але й поглибить "конфлікт змагань за владу".

На його думку, нинішня сесія стане випробуванням "для молодого українського парламентаризму".

Слова Гавриша про диявола у Верховній Раді - це не перше згадування про якісь сили у парламенті. Навесні під час голосування закону про вибори народних депутатів відбувся збій в роботі системи голосування "Рада".

"У системі "Рада" завівся якийсь "чебурашка", - заявив у зв’язку з цим голова регламентного комітету Валентин Матвєєв.

***

Фракція НДП та ПППУ також звернулась у середу до усіх політичних сил в парламенті і кандидатів у президенти з пропозицією підписати угоду про відмову від використання парламентської трибуни "для задоволення політичних амбіцій та зведення особистих рахунків".

У свою чергу, Соціалістична партія закликала Леоніда Кучму виступити з публічним звітом про результати 10 років перебування на посаді президента.

Про це сказав, виступаючи сьогодні у Верховній Раді, депутат фракції СПУ Станіслав Ніколаєнко.

Він, зокрема, закликав Кучму відзвітувати про результати оголошеної ним боротьби з корупцією і про підсумки приватизації, повідомляють "Українські новини".

Ніколаєнко також закликав Кучму привселюдно дати оцінку причин скорочення населення України за роки його президентства.

Читайте також:

У Верховній Раді шукають "чебурашку"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування