ЛИТВИН ЗА ГАРАНТІЇ НЕДОТОРКАННОСТІ КУЧМИ

Середа, 8 вересня 2004, 16:59
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за доцільне прийняття законопроекту про гарантії президенту, який залишив свою посаду.

"Цей законопроект потрібний. Він потрібний не для діючого президента - він потрібний, щоб ми продемонстрували цивілізоване ставлення в Україні", - заявив Литвин журналістам у середу.

"Він потрібний для колишніх і для майбутніх президентів", додав Литвин, слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, сьогодні, хоча він пропонував єдиний законопроект про гарантії главі держави, існує всього два законопроекти з цього питання, що, на думку спікера, означає, що "голоси розділяться, і прийняти рішення буде важко".

Литвин переконаний у необхідності прийняти документ в одному читанні, оскільки "направивши його на кілька читань, рішення не буде або буде прийнятий документ, що не має якогось змісту".

Як відомо, у парламенті знаходяться на розгляді два законопроекти, внесені депутатом Шаровим, а також групою депутатів на чолі з Пустовойтенком. Обидва документи передбачають, що екс-президент може бути притягнутий до кримінальної відповідальності лише за згодою 300 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News