Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ПЕРЕВІРЯЄ ТЕРАКТ, ЩО НІБИТО ЮЩЕНКІВЦІ ЗРОБЛЯТЬ НА З'ЇЗДІ УНА

Середа, 8 вересня 2004, 18:16
Служба безпеки України одержала офіційну заяву від довіреної особи одного з кандидатів у президенти, у якому повідомляється, що нібито готується теракт на з'їзді УНА, і перевіряє інформацію.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" у середу повідомив керівник прес-служби СБУ Олександр Скрипник.

"СБУ одержала відповідну офіційну заяву і приступає до її розгляду у встановленому порядку", - сказав Скрипник.

У повідомленні, отриманому агентством від прес-служби депутата Андрія Шкіля, йдеться про те, що в СБУ і МВС надійшла заява від довіреної особи одного з кандидатів з попередженням про те, що на з'їзді УНА (Едуарда Коваленка) готується теракт.

"Буде приведено в дію вибуховий пристрій або в приміщенні, де буде проходити з'їзд, або, що імовірніше, коли колона делегатів з'їзду буде проходити вулицями Києва", - йдеться в заяві.

"Мета організаторів теракту - обвинуватити в організації вибуху людей, що працюють у команді кандидата у президенти Віктора Ющенка", - цитує заяву прес-служба Шкиля.

За інформацією заявника, буде складатися враження, що у такий спосіб прихильники Ющенка чинять помсту за вибухи на ринку Троєщина, у яких слідство звинувачує, зокрема, активіста УНА Дмитра Савченка.

Автор заяви просить "здійснити весь комплекс заходів, щоб попередити людські жертви".

У департаменті із зв'язків із громадськістю МВС України поки немає інформації про цю заяву.

Керівник центрального апарата УНА Валерій Корнієнко заявив агентству, що розцінює подібні заяви як "спробу деяких нездорових сил зірвати проведення з'їзду", що пройде в четвер ввечері під відкритим небом у парку імені Шевченка в Києві.

"УНА, як партія, жодного відношення до терористичних актів і провокацій не має", - сказав він.

Він також сказав, що УНА дійсно планує в четвер увечері провести мітинг на підтримку Ющенка.

Відповідаючи на питання агентства, що можна сказати про думку блоку "Наша Україна" щодо провокативного характеру мітингу, Корнієнко сказав:

"Позиція "Нашої України" щодо провокацій на мітингу є позицією лише частини оточення Віктора Андрійовича Ющенка, чия діяльність (частини оточення) носить характер, несумісний з українським патріотизмом".

P.S. Як повідомляє Західна інформаційна корпорація, до СБУ щодо терактів звернулася довірена особа кандидата у президенти Ржавського Тетяна Чорновіл. За часів лідерства Шкіля в УНА-УНСО вона була прес-секретарем організації.

Читайте також:

Ющенківці попередили про театральне дійство від УНА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування