Зінченко запланував події, після яких Ющенко переможе в І турі

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 14:16
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко не виключає перемоги у першому турі.

"Ми знаходимося напередодні тих подій, які можуть серйозно вплинути на кампанію і принести перемогу Ющенку в першому турі", - сказав Зінченко на прес-конференції в Києві.

"Настільки динамічно змінюється ситуація, і якщо раніше я користувався логікою першого-другого туру виборів, то зараз вперше я не виключаю перемогу в першому турі", - додав Зінченко.

Він повідомив, що в зв’язку із отруєнням Ющенка були внесені корективи у виборчу кампанію. Водночас Зінченко відмовився сказати, як виглядатиме останній передвиборчий місяць Ющенка.

"Секрет стратегії (на жовтень) не розкриваємо, це штабна робота. А про ефективність поговоримо після виборів".

Єдине, що сказав Зінченко – що Ющенко після повернення до України поїде у передвиборчий тур, під час якого відвідає і Донецьк. Дати поки не називаються.

За відсутності Ющенка тур по регіонам здійснює "команда Ющенка". Зокрема, у середу-четвер Зінченко із Тимошенко та Порошенком перебували на Вінниччині, а у суботу планується відвідання Полтави та Кременчука.

"Основний висновок з кампанії (на нинішній момент) – відбувається зміна настроїв, і немає жодної української соціологічної структури, яка б не засвідчувала перемогу Ющенка", - додав Зінченко.

"Сумніви є лише у фонду "Общєствєнноє мнєніє" Гліба Павловського", - сказав Зінченко. Він розцінив діяльність цієї структури як "втручання у внутрішні справи сусідньої держави".

За словами Зінченка, рейтинги "Общєствєнного мнєнія" неправдиві використовуються для посилання наних у російських ЗМІ.

Говорячи про можливий зрив виборів через силовий варіант, Зінченко сказав: "Така вірогідність є, і не одна політична сила починає про це говорити".

"Є факти, загрози, від яких не слід відмахуватися", - додав він.

Зокрема, за його словами, МВС "стало органом, який виконує не властиві йому за законом функції". З іншого боку, міліція не розкрила злочини навколо подій у Мукачевому – "їх можна було розслідувати за два-три дні".

Водночас Зінченко повідомив, що напередодні у штабі відбулася нарада із місцевими керівниками штабів Ющенка, де обговорювалися дії у разі силового варіанту.

В чому полягатимуть ці кроки у відповідь, Зінченко не пояснив, щоб не розкривати карти.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування