Литвин вважає надзвичайний стан абсурдом

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 14:40
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає абсурдними слова про можливості зриву виборів шляхом введення надзвичайного стану в країні.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в ході робочої поїздки до Умані.

Коментуючи на прохання журналістів заяви ряду політиків про зв'язок між проведенням у Києві 28 жовтня військового параду, присвяченого 60-річчю звільнення України від фашистських загарбників, і можливим введенням надзвичайного стану, Литвин сказав: "Я думаю, абсурдним є вже таке питання".

Спікер пояснив, що 60-річчя звільнення України - це видатна подія не тільки для України. Ця подія виходить за рамки України і навіть за рамки колишнього Радянського Союзу.

"І прив'язувати це до виборів, я думаю, не потрібно, тим більше що армія призначена для виконання зовсім інших функцій - для того, щоб забезпечити оборону країни", - підкреслив Литвин.

Говорячи про передвиборчу боротьбу спікер підкреслив, що зараз необхідно вести мову про "тенденції і про інтерпретації цих тенденцій, і про реалізацію тих сценаріїв безіменних, яких дуже багато".

"Ці тенденції змушують нас усіх бути уважними і виходити з того, що ми не повинні в черговий раз принижувати Україну", - підкреслив Литвин, заявивши, що "сьогодні Україна принижена ходом передвиборної кампанії".

За його словами, якщо прочитати ті повідомлення, що пишуться про Україну в цей період, "то стає сумно і соромно за нашу державу". "З цього необхідно зробити відповідні висновки, що виборами життя не закінчується", - підкреслив Литвин.

Якщо таких висновків не зробити, то потім прийдеться "повертати імідж, знову займатися тим, щоб зшивати, зцементовувати державу", а через це будуть відкладені ті завдання, які повинні вирішуватися вже сьогодні, вважає він.

Спікер підкреслив, що за нинішніх обставин будь-який кандидат, що стане президентом, буде "витрачати час, щоб довести, що Україна - цивілізована держава, щоб заспокоїти схід і захід".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування