"Яєчний колаптоїдний стан" був відповіддю на спробу убити Ющенка?

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 15:02
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко вважає, що Генпрокуратура не здатна розслідувати отруєння Ющенка.

"Ми не розраховуємо на неупередженість Генпрокуратури, ви не довіряємо генпрокурору Васильєву, бо він політично заангажована людина", - сказав Зінченко на прес-конференції.

"На першому етапі слідство втратило час, щоб по деяких питаннях провести слідчі дії", - додав він.

За словами Зінченка, у цій ситуації слідча комісія парламенту, очолювана Сівковичем, має стати органом, який "ставить жорсткі питання" по розслідуванню отруєння Ющенка.

Зінченко нагадав, що передав дозвіл Ющенка на доступ до медичних документів.

"Всі фігуранти співпрацюватимуть із слідчою комісією", - сказав Зінченко. Як відомо, напередодні Сівкович скаржився, що депутат-"нашоукраїнець" Давид Жванія не прийшов на засідання комісії.

На питання, чи піде сам Зінченко на допит до Генпрокуратури, він сказав: "Я давав, і даватиму свідчення".

Зінченко запевнив, що події в Івано-Франківську з Януковичем спробували використати, щоб відвести увагу від отруєння Ющенка. "Не вдалася трагедія (із Ющенком) – її спробували перевести у фарс "яєчного колаптоїдного стану", - пояснив Зінченко.

Він також сказав, що Ющенко не буде вибачатися на вимогу штабу Януковича за начебто введення народу в оману щодо свого отруєння.

Сам Зінченко "не відмовляється" від жодного слова, сказаного після першого етапу лікування Ющенка у Відні. "Є підстави говорити з високою імовірністю про замах на життя Ющенка", - прочитав Зінченко свої слова двотижневої давності.

Стосовно прес-конференції в австрійській лікарні "Рудольфінерхаус", Зінченко сказав, що "деякі речі викликають питання". За його словами, одна з PR-структур була причетна до організації прес-релізу перед прес-конференцією, де було спростування отруєння Ющенка.

Зінченко також сказав, що повідомлення російського агентства "Новості" із цього заходу "текстуально не співпадало з тим, що говорилося".

Також Зінченка здивувало, що питання каналу "ICTV" до лікарів перекладав другий секретар посольства України в Австрії. Водночас він цього не робив, коли виступала сторона Ющенка.

"Українська правда"




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News