Литвин застеріг Януковича про його відповідальність за ідеї Павловського?

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 15:27
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлюється за необхідність проведення публічної зустрічі між кандидатами в президенти України за участю нинішнього глави держави Леоніда Кучми для того, щоб вони заявили про свою позицію щодо проведення чесних виборів в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, знаходячись з робочою поїздкою в Умані.

"Я виходив і виходжу з того, що сьогодні президент переважно впливає на політичні процеси в Україні", - відзначив Литвин.

Спікер пропонує провести таку публічну зустріч для того, щоб кандидати "не обвинувачували заочно один одного у всіх гріхах, а сказали, що вони за чесні вибори, і що вони приборкають свої штаби, що живуть у ряді випадків за рахунок чорного піару".

У той же час спікер підкреслив, що головне це не сам факт зустрічі, а головне - щоб "усі усвідомили - і кандидати, і політики, і державні діячі, - що вони несуть відповідальність за процеси, що відбуваються сьогодні, і відбуватимуться завтра в Україні".

"Тому що всі розробники різного роду реалізованих безіменних сценаріїв залишаться в тіні, а відповідати тим, хто сьогодні при владі і хто завтра буде при владі", - підкреслив Литвин.

Сьогодні в Україні не повинні "правити і направляти розвиток подій олігархічні клани", не повинен бути такий розвиток подій, коли "прийде новий президент, і буде маневрувати між цими кланами замість того, щоб проводити необхідну Україні політику", сказав спікер, додавши: "Потрібно навести елементарний порядок, тому що Україна заслуговує на кращу долю".

Коментуючи на прохання журналістів заяву координатора парламентської більшості Гавриша про те, що на сьогоднішній день відповідальність за проведення політичної реформи лежить на спікері парламенту, Литвин сказав: "Я не боюся відповідальності". У той же час спікер підкреслив, що не хотів би коментувати "те, що не підлягає коментуванню".

"У мене складається враження, що деякі політики у нас сьогодні виступають від імені президента, і від імені прем'єра, залишилося ще тільки виступати від імені голови Верховної Ради", - сказав він.

"Така всеїдність може і потрібна в наше динамічний вік, але не завжди вона приносить користь", - відзначив Литвин.

Дехто вважає, що Гліб Павловський є російським політтехнологом, який працює над компанією Віктора Януковича

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування