Ющенко зробив контрвипад на російський піар Януковича

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 15:55
Кандидат у президенти Віктор Ющенко проти нового порядку перетину кордону між Україною та Росією, який вводиться з 1 січня 2005 року.

Так Ющенко прокоментував відповідну заяву речника МЗС України по телефону із Відня, де він проходить додаткове лікування у зв’язку із наслідками отруєння, передає його персональний сайт.

На його думку, рішення про новий порядок перетину кордону з Росією та іншими країнами СНД, яке передбачає поїздки громадян винятково по закордонних паспортах, є "передчасним та економічно обтяжливим для багатьох людей, яким бракує коштів на отримання закордонних паспортів".

Ющенко вважає, що політичну відповідальність за це рішення дипломатів несуть президент Кучма і прем’єр-міністр Янукович, які "на переговорах з колегами по СНД не забезпечили належного захисту життєво важливих інтересів громадян України".

"Звідки ж керівництву держави знати, – наголосив Ющенко, – що сьогодні навіть така проста процедура як оформлення закордонного паспорту для багатьох громадян є надто дорогим задоволенням?" – запитав він.

"Влада настільки відірвалась від власного народу, що не може спрогнозувати навіть елементарних наслідків своїх рішень. Таке нововведення значно ускладнить гуманітарний обмін між Україною і Росією, Україною і Білоруссю, Україною і Молдовою", - зауважив Ющенко.

Він також додав, що введення подібних правил призведе до "послаблення родинних зв’язків між українцями та білорусами. Особливо болючим таке рішення буде для мільйонів заробітчан, які змушені працювати в Росії".

"Я особисто скасую це рішення в перший день роботи на посту президента. Переконаний, це б знайшло підтримку і в російської сторони", – зазначив Ющенко.

Раніше кандидат у президенти Віктор Янукович заявив про можливість надання російській мові статусу державної і запровадження подвійного громадянства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування