Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За даними щодо отруєння Ющенка у Відень поїде сам міністр

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 20:15
Міністр охорони здоров'я Андрій Підаєв у неділю вилітає до Австрії, щоб отримати від австрійських лікарів медичну документацію щодо стану здоров'я і лікування Віктора Ющенка.

Якщо така документація буде надана, Підаєв оприлюднить дані, які стосуються цієї справи, заявив у п'ятницю перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда.

За його словами, міністра супроводжує група медиків. У середу делегація Мінздоров'я повинна повернутися до Києва.

На даний момент, за словами Орди, "немає жодного медичного документу", що свідчить про перебіг хвороби, або взагалі про якусь хворобу в Ющенка.

Це висновок комісії Мінздоров'я з перевірки надання медичної допомоги Ющенку.

Це пов'язано з тим, відзначив перший заступник міністра, що Ющенко не звертався до українських медичних установ.

Як стверджує Орда, кандидата у президенти 6, 7, 8, і 9 вересня вдома оглядав і давав рекомендації дільничний терапевт Державного управління справами.

Ця структура не підконтрольна безпосередньо Мінздоров'я, підкреслив Орда.

Він також повідомив, що Генеральна прокуратура вилучила записи історії хвороби, зроблені дільничним, і тому Мінздоров'я не має до них доступу.

Орда звернувся через журналістів до Генпрокуратури з проханням залучати до розслідування цієї справи і працівників Мінздоров'я.

Присутній на брифінгу директор Інституту екогігієни і токсикології Микола Проданчук, відповідаючи на питання журналістів про те, яка симптоматика отруєння ріцином і чи відповідає вона, щонайменше, зовнішньому вигляду Ющенка, сказав: "Не думаю, що це можна було б якось пов'язувати з ріцином".

Він також додав, що безпосередньо медики Мінздоров'я бачили Ющенка тільки по телевізору і про стан його здоров'я дізнавалися з преси.

За словами Орди, був зроблений запит до МЗС України про те, чи зверталися представники австрійської клініки в поліцію з приводу отруєння Ющенка, як це повинно бути у відповідності з законодавством, на який було дано відповідь, що такого звернення в правоохоронні органи не надходило.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Ющенко перебуває в австрійській клініці "Рудольфінерхаус", куди він був викликаний для продовження лікування.

У Відні вже перебуває народний депутат Микола Рудьковский (фракція Соцпартії), де збирається отримати документацію, яка стосується історії хвороби Ющенка.

Очікується також, що в понеділок до Відня приїдуть народні депутати Михайло Лобода (фракція КПУ) і Сергій Шевчук (фракція НДП-ПППУ), а також представники Генеральної прокуратури і СБУ.

Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування