Ющенко викликає Януковича на словесну дуель

Субота, 2 жовтня 2004, 16:35
Ющенко наполягає на проведенні теледебатів з Януковичем.

Про це він заявив, коментуючи заплановане на понеділок, 4 жовтня, жеребкування графіку проведення передвиборчих теледебатів, яке проводитиме Центральна виборча комісія, повідомляє його персональний сайт.

"Я є прихильником відкритої і чесної політики. Це моя принципова позиція і я її завжди відстоював", – заявив Ющенко і підкреслив, що "громадяни повинні обирати свідомо.

І чесні теледебати у прямому ефірі дають можливість почути позицію кандидата з перших вуст, а не побачити зрежисоване і змонтоване по темникам дійство".

При цьому кандидат в Президенти підкреслив, що мають бути жорсткі вимоги до організації самих теледебатів. "Країна повинна побачити саме дебати, а не чергову телевізійну маніпуляцію".

Ющенко ще раз наголосив, що на цих виборах головний конфлікт – це конфлікт між владою і народом і тому своїм головним опонетом він вважає "владу, інтереси якої на президентських виборах доручили представляти і захищати Віктору Януковичу".

На думку Ющенка, людям мало цікаві студійні дискусії за участю претендентів, які не мають реальних шансів перемогти. "Світова практика демократичних країн свідчить – на дебати виходять реальні претенденти", – наголосив він.

Проведення теледебатів за участю висуванця влади і кандидата від демократичних сил Ющенко вважає "вкрай необхідним".

Він переконаний, що "тотальна цензура у підконтрольних владі засобах масової інформації не дає змоги виборцям скласти правдиве уявлення про кандидатів у президенти, про їх програми, аби свідомо зробити свій вибір у день голосування".

Ющенко висловив здивування відмовою Януковича від участі в телевізійних дебатах. "Сподіваюся, що це не остаточне рішення. Якщо Янукович справді вірить у те, що він декларує, то йому не варто ухилятися від прямого діалогу. Переконаний, таких дебатів чекають мільйони громадян і чесні політики повинні враховувати позицію виборців", – заявив Ющенко.

Він ще раз підтвердив те, що вже неодноразово висловлював публічно: "Я готовий до проведення дебатів з Януковичем на будь-якому телеканалі. Мої умови йому також відомі: перше – це має бути прямий ефір, щоб не було маніпуляцій, і друге – неупереджений ведучий у студії. Жодних інших застережень у мене немає", – заявив Ющенко.

Зараз В.Ющенко знаходиться у Відні, де проходить стаціонарне лікування у клініці "Рудольфінерхаус". Кандидат в Президенти планує повернутися до України і залучитися до активної виборчої кампанії на початку наступного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...