Тимошенко заявляє про можливість замаху на Ющенка після його отруєння

Понеділок, 4 жовтня 2004, 14:01
Юлія Тимошенко допускає можливість здійснення замаху на кандидата у президенти Віктора Ющенка після його отруєння, з метою недопущення його перемоги на президентських виборах.

Про це Тимошенко заявила в неділю журналістам у Черкасах.

"Ніяких проблем зі здоров'ям у нього (Ющенка) не буде, якщо влада ще раз не замовить його знищення. Що, до речі, не виключається", - заявила вона.

"Всі матеріали інформаційні, які ми маємо, свідчать про те, що не збираються зупинятися на першій спробі знищити Віктора Андрійовича (Ющенка), і будуть здійснювати другу. І ми думаємо, як захистити лідера виборчих перегонів, людину, яка є надією України, від усього, що для нього підготували люди від влади", - додала Тимошенко.

Тимошенко також обвинуватила українські ЗМІ в некоректному висвітленні теми отруєння Ющенка.

За її словами, зокрема, це виражається в оприлюдненні матеріалів, які належать до розряду лікарської таємниці, і в навмисному перекручуванні інформації про отруєння Ющенка.

"Біля лікарні постійно перебувають камери "ICTV", "Інтера", які ставлять лікарям, керівництву лікарні, м'яко кажучи, некоректні питання, змушують їх давати відповіді. А потім повністю невірно переводять їхні відповіді й подають абсолютно перекручений текст", - сказала вона.

Тимошенко вважає, що навколо отруєння Ющенка розгорнута піар-кампанія з його дискредитації, у якій беруть участь українські ЗМІ й зарубіжні піар-компанії.

"Те, що розгортається в клініці у Відні (Австрія), нагадує брудну історію, яка профінансована досить серйозно, і яка забезпечена роботою високопрофесійних піар-компаній... Мова йде про те, що ця брудна кампанія має прізвища замовників", - сказала Тимошенко.

"А те, що вони почали вкидати приватні медичні картки, вкидати встановлені "Інтером" й "ICTV" діагнози, яких не було, свідчить про те, що ці люди не мають жодних моральних бар'єрів", - додала вона.

Як повідомляло агентство, у середині вересня Ющенко перервав передвиборчий тур у зв'язку із хворобою, ймовірно, викликаною отруєнням.

Австрійські лікарі встановили, що в нього гострий панкреатит з великою кількістю ускладнень.

Виступаючи у Верховпій Раді 21 вересня, Ющенко обвинуватив владу у своєму отруєнні.

Він розкритикував президента Леоніда Кучму через його розпорядження розслідувати отруєння й заявив, що не вірить у щирість намірів Кучми й Генпрокуратури, яка буде розслідувати цю справу.

Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування обставин отруєння Ющенка.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування