Хто робив фальшивий прес-реліз про Ющенка?

Понеділок, 4 жовтня 2004, 15:25
28 вересня 2004 року агентство "Ройтерс" поширило інформацію, у якій наводяться начебто повідомлення клініки "Рудольфінергаус" про те, що "твердження про отруєння кандидата на посаду президента України Віктора Ющенка є абсолютно безпідставними з медичної точки зору".

Цей прес-реліз став приводом для численних спекуляцій у медіа навколо стану здоров’я та причин захворювання Віктора Ющенка.

У зв’язку з цим керівництво клініки "Рудольфінергаус", зокрема, президент клініки проф. Міхаєль Цімпфер офіційно повідомляє, що прес-реліз, надісланий 28.09.04 до віденської редакції агенції "Ройтерс", був виготовлений за межами клініки.

Доктор Цімпфер офіційно заявляє, що він не бачив та відповідно не підписував цього листа.

Фальшивий прес-реліз був надісланий до агенції "Ройтерс" з невідомого факсу.

Контактною особою був вказаний Маркус Рьогамер, власник німецького номеру телефону: + 49 163 77 19 799.

За інформацією від віденського офісу агенції "Ройтерс", "прес-реліз" був отриманий агенцією саме від людини на ім’я Маркус Рьогамер.

Слід зазначити, що цей чоловік не має жодного відношення до клініки "Рудольфінергаус" – він не є її працівником та не має з нею ніяких договірних стосунків.

У зв’язку з цим керівництво клініки 3.10.2004 року робить офіційне повідомлення для преси і офіційно передає це повідомлення до виборчого штабу Віктора Ющенка.

До вашої уваги надається прес-реліз клініки, який 3.10.2004 підписали професор доктор М.Цімпфер – директор клініки "Рудольфінергаус" та профессор доктор Л.Віке.

ТЕКСТ ПОВІДОМЛЕННЯ

Неофіційний переклад з німецької мови
Бланк лікарні "Рудольфінергаус"

1190б Відень, Біллротштрассе, 78

Відень, 03.10.2004 р.

Повідомлення для преси
Повідомлення для преси стосується пацієнта Віктора Ющенка, Київ, Україна.


Ми хочемо особисто зробити наступне повідомлення стосовно лікування пацієнта пана Ющенка, колишнього прем'єр-міністра України та кандидата на президентських виборах 31.10.2004 року.

Пан Ющенко знаходився на обстеженні та лікуванні в стаціонарі лікарні "Рудольфінергаус" з 10 по 18 вересня 2004 року у зв’язку з гострими проявами захворювання з симптоматикою, яка стосується багатьох органів та має нейродермальну компоненту.

За медичними показаннями 30.09.2004 р. пацієнт знову поступив у лікарню "Рудольфінергаус" для подальшого лікування та обслідуваання в стаціонарі.

Враховуючи останній розвиток захворювання, стосовно питання про те, що причиною цього захворювання стало отруєння, хочу повідомити та зафіксувати наступне як доповнення та уточнення повідолення для преси від 28.09.2004 р., яке я не підписував і не авторизував, і яке апріорі може тлумачитися як виключення отруєння.

На даний момент досліджується можливість існування екзогенної причини отруєння. Поки що неможливо ні підтвердити, ні виключити незумисного або зумисного отруєння.

Повідомлення для преси від 28.09.2004 р., згідно з яким отруєння можна виключити, є в цьому звязку невірним і спростовується цим повідомленням.

Основними лікарями, які лікують з залученням консиліуму паціента Віктора Ющенка, є виключно професор доктор Корпан та я, доктор Цімпфер. Згідно з обов’язком лікарів зберігати таємницю, заяви стосовно стану здоров’я ми як лікарі, що лікують паціента, можемо робити тільки з його дозволу.

Підписи:

Професор університету Др.М.ЦІМПФЕР, МБА

Президент "Rudolfiner-Verein-Rotes Kreuz"

Лікарня "Рудольфінергаус"

Профессор університету Др.Л.ВІКЕ

Лікарня "Рудольфінергаус"


Виходячи з вищесказаного, виборчий штаб Віктора Ющенка просить у агенції "Ройтерс" та всіх медіа, які оприлюднили недостовірну інформацію поширити офіційне спростування клініки "Рудольфінергаус" за 3.10.2004 року.

Виборчий штаб Віктора Ющенка вважає фальшивий прес-реліз за 28.09.2004 "свідомою провокацією, направленою на те, аби відволікти увагу української і світової спільноти від ходу розслідування замаху на життя кандидата в президенти Віктора Ющенка".

Як стало відомо представникам штабу, дезінформацію було розповсюджено ПР-агенцією "Тримедіа".

"Це була добре профінансована та цинічно спланована кампанія, де спочатку був викривлений німецький текст повідомлення, а потім, при перекладі на англійську мову , було радикально змінено повідомлення про стан здоров’я хворого", - говориться в повідомленні.

Штаб Ющенка вимагає від спеціальної слідчої парламентської комісії, що вивчає питання замаху на життя кандидата у президенти та питань моніторінгу реалізації законодавства про вибори президента, розслідувати цей випадок дискредитації кандидата у президенти.

Читайте все про отруєння Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування