Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США просить Буша вплинути на Кучму. Не тільки дипломатично

Вівторок, 5 жовтня 2004, 10:25
У середу Палата представників американського Конгресу голосуватиме в справі резолюції, яка закликає уряд України запевнити проведення 31 жовтня демократичних, прозорих і чесних президентських виборів.

Про це повідомляє "Голос Америки"

Резолюція Палати представників нічим не мала відрізнятися від документа, схваленого в липні Сенатом, однак конгресмени вирішили внести два додатки.

Вважають, що додатки свідчать про зростаючу стурбованість американських законодавців виборчою ситуацією в Україні.

Резолюція Палати представників, як і резолюція Сенату, яка була схвалена 22 липня, закликає українську владу запевнити прозорість виборчого процесу, вільний доступ до виборів українських та міжнародних спостерігачів, представленість у виборчих комісіях різних партій, рівний доступ до ЗМІ усіх учасників виборів та покарання порушників виборчих законів.

У двох додатках конгресмени звертаються безпосередньо до президента США.

В першому додатку президента закликається використати усі доступні уряду США дипломатичні та інші засоби для запевнення дотримання виборчих законів і процедур всіма українськими офіційними особами на місцевому і всенародному рівнях, їх представниками та всіма кандидатами і партіями як в ході кампанії, так і в день голосування.

У другому зверненні до президента конгресмени закликають його чітко вказати уряду України, всім партіям та кандидатам, як також народу України на високий рівень уваги, який уряд Сполучених Штатів приділяє президентській кампанії в Україні, як також на те, що ця кампанія слугуватиме головним чинником у визначенні майбутніх стосунків між обома країнами.

Передбачається, що резолюцію про вибори в Україні в Палаті представників буде схвалено, як і в Сенаті, одноголосно.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування