ЄС не вбиватиме надію України

Вівторок, 5 жовтня 2004, 14:06
Майбутній комісар Європейського союзу з питань розширення Оллі Рен не підтримує перспективу членства в ЄС для України та Білорусі на даному етапі.

Про це він заявив у понеділок, виступаючи перед депутатами Європарламенту, повідомляє "Німецька хвиля".

"Нам не варто вбивати надію, але й не варто давати фальшиві сподівання", - цитує слова політика інформагентство "Рейтер".

Рен, який офіційно обійме посаду в Єврокомісії у листопаді, виступив за розбудову політики сусідства з Україною та Білоруссю.

Метою своєї діяльності до 2009 року майбутній комісар проголосив членство в ЄС Румунії та Болгарії, початок переговорів з Туреччиною та підготовку до інтеграції з західнобалканськими країнами.

В той же Європейська комісія має ухвалити в наступні кілька тижнів плани дій з країнами-сусідами, в тому числі з Україною.

Як повідомив комісар ЄС із юстиції й внутрішніх справ Антоніо Віторіно, важливою частиною планів стане співпраця в галузі міграції й надання притулку.

Він назвав своєчасним початок нової програми Євросоюзу, завдяки якій треті країни отримають технічну й фінансову допомогу для контролю за міграцією.

Віторіно повідомив, що Єврокомісія ще розмірковує над пропозицією створити в Північній Африці центри для шукачів притулку.

Нагадаю, що в таких таборах пропонується утримувати людей, чиї прохання про надання притулку розглядатимуться в тій чи іншій країні Євросоюзу.

За деякими даними, подібний табір може бути створено і в Україні. На думку комісара, при розгляді таких пропозицій Євросоюз має залишатися вірним своїй ідеї захисту прав людини.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...