Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хімічні речовини буде важко знайти серед ліків, які давали Ющенку

Вівторок, 5 жовтня 2004, 14:36
Австрійські лікарі не виключають впливу на організм Віктора Ющенка хімічних субстанцій.

Про це сказав член тимчасової слідчої комісії Верховної ради із з'ясування обставин отруєння Віктора Ющенка Сергій Шевчук (фракції НДП і ПППУ), який у вівторок повернувся з Відня, де він перебував на дорученням комісії.

Шевчук сказав, що офіційна позиція клініки полягає в тому, що лікарі ніколи не виключали можливість впливу на організм Ющенка хімічних субстанцій.

"Цей термін є найбільш точним, ми спеціально уточнювали переклад з німецької на українську. Саме хімічні субстанції могли спровокувати системне захворювання в організмі потерпілого", - наголосив народний депутат.

Разом з тим, за його словами, враховуючи інтенсивну терапію, коли Ющенку і в перші дні і зараз проводиться "масивне вливання лікувальних розчинів – по декілька літрів на добу, безперечно, знайти токсичні залишки буде надзвичайно важко".

Шевчук повідомив, що на сьогоднішній день у Ющенка взяті всі необхідні аналізи і вони досліджуються в найвідоміших клініках світу. "Кінцевих результатів поки немає, вони будуть трохи пізніше", - сказав член спецкомісії з розслідування обставин отруєння кандидата на пост президента.

Шевчук також розповів, що у Відні перебувало 5 народних депутатів, троє з яких є лікарями, як і сам Шевчук, який до обрання до парламенту був державним секретарем Міністерства охорони здоров'я.

Він розповів, що в клініці депутати отримали всю інформацію, яка їх цікавила. Ця робота була задокументована аудіозаписами, які будуть переведені у стенограму. Він сказав, що документальні підтвердження депутати очікують від клініки в середу, 6 жовтня.

UNIAN

Читайте також:

Волков: Ющенку щось підсипали

Чи отруїли Ющенка, стане відомо за тиждень

Все про отруєння Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування