Литвин порадив американцям не сприймати Януковича всерйоз?

Вівторок, 5 жовтня 2004, 14:42
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що зараз Україні більш потрібна підтримка з боку США та інших країн.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом американської Асоціації НАТО, головою Ради демократичних спільнот, старшим радником компанії РЕНД, послом Робертом Хантером у вівторок.

На думку Литвина, в цей період більше значення мали б "підтримуючі заяви, сигнали" з боку США, інших країн світу, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

"Доцільнішими були б політичні заохочення, а не застороги, політика втягування України в європейські справи, - зазначив Литвин. – Потрібна спільна робота, спрямована на позитивні очікування".

Литвин на прохання гостя поінформував його про поточну діяльність Верховної Ради, суспільно-політичну ситуацію напередодні виборів.

"Про перебіг подій треба говорити правду, або не говорити нічого", - підкреслив в ході розмови спікер.

Хантер і Литвин підкреслили важливість проведення прозорих і вільних виборів для подальшого розвитку України демократичним шляхом.

Хантер також високо оцінив зусилля по "утриманню українського парламенту у руслі конструктивної законотворчої діяльності у напружений передвиборчий період і розповів про перебіг подій, внутрішньополітичну ситуацію в США перед виборами президента держави".

Литвин також висловив сподівання, що в найближчі місяці співпраця з Асоціацією НАТО та з самим Північноатлантичним Альянсом набуде нової якості, розвиватиметься активніше. Спікер наголосив на незмінності євроінтеграційних устремлінь України.

Як відомом кандидат від влади Янукович раніше заявив, що Україна не буде вступати до НАТО.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування