Мочилово Ющенка на "ICTV" пояснюють переляком Пінчука

Вівторок, 5 жовтня 2004, 15:46
Кандидат у президенти Михайло Бродський заявив, що дезінформація телеканалу "ICTV" проти Ющенка означає "страх зятя президента Віктора Пінчука перед приходом Ющенка до влади".

Бродський вважає, що "зять Кучми не так потерпає за долю "папи", як за нещодавно придбаний ним комбінат "Криворіжсталь", ідеться у заяві "Яблука".

Бродський нагадав, що Ющенко від самого початку назвав приватизацію "Криворіжсталі" "протизаконною" та заявляв, що не визнає цієї "брудної оборудки", коли стане президентом.

Водночас, зазначив Бродський, "Криворіжсталь" – далеко не єдиний "бізнес-епізод" діяльності Пінчука, до якого у нової влади мають виникнути запитання.

"Це і Південний трубний завод, який придбано паном Пінчуком шляхом різних махінацій, - сказав Бродський.

Він також навів у приклад Миколаївський завод феросплавів, "яким заволодів Пінчук за заниженою ціною, хоча в конкурсі брали участь інвестори, що пропонували втричі більші гроші".

"Тут і опосередковане володіння медіа-холдингом СТБ, "Новий канал", "ICTV" і алюмінієвим заводом, якого пан Пінчук досяг не без допомоги свого тестя – президента Кучми".

"І навряд чи хто пам’ятає, що кілька років тому пан Пінчук підтримував партнерські стосунки з Павлом Лазаренком", - додав Бродський.

"Тому зацікавленість Пінчука в дискредитації Ющенка є цілком очевидною, - зазначає Бродський. – Адже він чудово розуміє всі проблеми, що виникнуть у Сім’ї після перемоги Ющенка".

Окремо Бродський зупинився і на питаннях моралі. "Віктор Пінчук, як один із лідерів єврейської общини Дніпропетровська, величезні кошти вкладає в її розвиток, що не можна не підтримувати. Однак, в той самий час він "не помічає" антисемітських висловлювань свого тестя".

Наостанок Бродський прокоментував програму Дмитра Кисельова на каналі "ICTV" щодо отруєння Ющенка.

"Назвати його журналістом вже не повертається язик. Більше того, як кандидат на пост президента, я вимагаю визнати Кисельова персоною нон-грата в Україні, адже те, що він робить в нашій країні, будучи громадянином Росії, – це пряме втручання у виборчий процес, що заборонено законом", - зазначив Бродський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...