Ющенко вразили вірусом?

Вівторок, 5 жовтня 2004, 16:19
Головною версією тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування обставин отруєння кандидата в президенти, лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка є версія системного вірусного ураження, повідомив журналістам один із членів комісії Сергій Шевчук (фракція НДП), який напередодні повернувся з Австрії.

"Зараз переважає версія системного вірусного ураження, що підтверджується австрійськими фахівцями і нами", - сказав він у вівторок по закінченні засідання комісії.

Відповідаючи на питання журналістів, чи була проведена вірусологічна експертиза, Шевчук відзначив, що вірусологічне дослідження проводилося. "Це - питання не одного дня. Вони (експертизи ) пролонговані за часом", - підкреслив він, відзначивши, що результати отриманих експертиз будуть передаватися в комісію по мірі їх закінчення.

Шевчук також повідомив, що в ході відвідання Австрії члени комісії ствердно відповіли на запитання, що захворювання Ющенка "однозначно не було симуляцією", а також не було загостренням попередніх хвороб, "які має кожна людина".

"Чи могло це гостре захворювання бути викликане системним ураженням? Так. Це - надзвичайний випадок. І ця надзвичайність підкреслюється й українськими лікарями, і австрійською клінікою. Питання в тім, що могло викликати такий гострий початок захворювання у фактично здорової молодої людини залишається відкритим", - відзначив депутат.

"Я не схильний це питання зводити тільки до хімічної медицини. Це – один з варіантів. Можуть бути й інші форми екзогенного впливу, які викликали раптове системне ураження шлунково-кишкового тракту, шкіри, периферії нервової системи і викликали таку несподівану дивну картину", - сказав Шевчук.

Говорячи про здоров'я Ющенка, член комісії відзначив, що в нього "ясна свідомість, немає депресивних проявів". "Він налаштований на видужання і повернення в Україну", - підкреслив Шевчук, додавши, що процес видужання лідера "Нашої України" - це справа часу і ресурсів організму. У зв'язку з цим член комісії висловив сподівання, що видужання може відбутися "протягом тижня або більше".

Говорячи про те, чому не були відібрані біологічні зразки для проведення судово-медичної експертизи під час першої госпіталізації Ющенка в Австрії, Шевчук відзначив, що в той час мова не йшла про дослідження, у тому числі судово-медичне.

"Мова йшла про життя і смерть пацієнта. Цей період завершився, і під час другої госпіталізації клініка вчинила відповідно до австрійських законів, зробивши вибірку біологічних матеріалів і направивши їх в австрійську судово-медичну експертизу", - відзначив він.

Депутат також повідомив, що експертиза біологічних матеріалів (зрізів волосся, нігтів і шкірного покриву) може бути проведена протягом "двох тижнів і, можливо, більше".

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Хімічні речовини буде важко знайти серед ліків, які давали Ющенку

Волков: Ющенку щось підсипали

Чи отруїли Ющенка, стане відомо за тиждень

Все про отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування