ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЧИНОВНИКІВ, ЯКІ ДРУЖИЛИ З ОПОЗИЦІЄЮ

Вівторок, 5 жовтня 2004, 16:21
Прем'єр Віктор Янукович пригрозив після виборів звільнити всіх місцевих чиновників, які співпрацюватимуть з опозицією.

"Майте на увазі: вибори закінчаться, життя буде продовжуватися, а ми зробимо висновки. Я подивлюся потім, куди ви дінетеся", - заявив Янукович на початку засідання Кабміну, повідомляє "Рейтер".

"Там, де, на жаль, у місцевій владі працюють популісти, або я їх називаю горе-політиками, замість того, щоб займатися безпосередньо головними своїми обов'язками, вони виходять на площі і займаються політиканством", - поскаржився Янукович.

Він назвав несправедливим той факт, що деякі місцеві керівники звалюють на центр вину за недбалість, погані дороги, низький рівень комунальних послуг та високі ціни.

Янукович звернувся до місцевих керівників із закликом, якщо вони прихильники опозиції, – йти в опозицію і займатися політикою.

"Я хотів би, звертаючись до них особисто, сказати: "Якщо, шановні, ви - в опозиції, то йдіть в опозицію і займайтеся політикою. А якщо ви працюєте у владних структурах і не вирішуєте питання життєзабезпечення людей, а шукаєте крайніх, шукайте, хто винен..."

"Ви ж відповідаєте за рішення цих проблем разом зі мною. У кожного з вас свій рівень відповідальності", - сказав прем’єр.

Янукович порадив громадянам, яким нещодавно в два рази підвищили розмір пенсії, пильніше придивитися до місцевої влади і "сміліше робити висновки".

"Вони повинні не сидіти у кабінетах і займатися власними справами або ходити на майдани і займатися політикою, а повинні ходити по магазинам, по ринкам разом зі своєю ціновою інспекцією...займатися своїми безпосередніми обов'язками", - сказав Янукович.

ІМІ за інформацією "Рейтерс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування