У Павловського Янукович вже обігнав Ющенка

Середа, 6 жовтня 2004, 16:22
Віктор Янукович став лідером електоральних опитувань: його рейтинг досяг 36% і перевищив рейтинг Віктора Ющенка (31%).

Такі дані дослідження московського Фонду "Общественное мнение", проведеного 27 вересня-3 жовтня, оприлюднив у Києві Російський клуб, який очолює політтехнолог Януковича Гліб Павловський.

Він відзначив, що вперше за увесь час досліджень рейтинг Януковича випередив Ющенка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ФОМ вважає, що зростання було досягнуто, "насамперед, за рахунок голосів лівих виборців, що, певно, пов'язано з підвищенням пенсій і ініціативами прем'єра щодо російської мови, подвійного громадянства і членства України в НАТО".

В другому турі Янукович, за даними ФОМ, також вперше одержує перевагу над Ющенком в 5%.

У випадку вибору між двома кандидатами, за Януковича готові голосувати 41% (на 3% більше, ніж тиждень тому), за Ющенка - 36% (на 2% менше, ніж тиждень тому).

ФОМ заявляє, що провів всеукраїнське опитування 27 вересня-3 жовтня в 111 населених пунктах у всіх областях країни і Криму, по вибірці з 2000 чоловік. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Водночас не відомо, яка соціологічна служба проводила для ФОМ дослідження, оскільки у фонду немає своїх соціологів в Україні.

Крім того, експерти називають дивно високою похибку в 3,4% при опитуванні 2 000 респондентів.

До цього часу жодна інша українська соціослужба не давала результати, що рейтинг Януковича перевищив рейтинг Ющенка. У останні два дні були оприлюднені дані розриву в 1-5% на користь Ющенка.

На виборах до Держдуми 1999 року в Росії ФОМ використовувався у програмах телекілера Сергія Доренка для знищення блоку "Отєчєство-Вся Россія".

Читайте також:

Розрив між Ющенком і Януковичем не 1%, а в п'ять разів більше

ПО АНКЕТІ РАДНИКА МЕДВЕДЧУКА РЕЙТИНГИ ЮЩЕНКА І ЯНУКОВИЧА ЗРІВНЯЛИСЯ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News