Адвокати Лазаренка сподіваються, що він уже не піде до в'язниці

Середа, 6 жовтня 2004, 18:57
Суд Північного округу Каліфорнії в середу розгляне клопотання захисту колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка про зняття з нього обвинувачень у шахрайстві, відмиванні грошей і змові.

Як повідомив РІА "Новини" один з адвокатів Лазаренка Деніел Горовіц, цей документ був переданий судді Мартіну Дженкінсу вже близько двох місяців тому.

"У клопотанні приводяться додаткові свідчення того, що наш підзахисний не порушував чинного тоді українського законодавства", - сказав адвокат.

Крім того, додав Горовіц, "у клопотанні містяться відомості про приховування від американського суду адміністрацією президента і генеральною прокуратурою України фінансової документації фірм Лазаренка, без якої журі присяжних не мало можливості ухвалити об'єктивне рішення".

Горовіц висловив сподівання, що клопотання буде задоволене і покарання Лазаренка не перевищить того терміну, який він уже провів в американській в'язниці.

4 червня журі присяжних визнало екс-прем'єра винним по 29 з 53 пунктів обвинувачення, висунутих проти нього прокуратурою США. Лазаренко, який очолював український уряд з червня 1996 по липень 1997 року, обвинувачувався у відмиванні в 1994-1999 роках $114 мільйонів через американські банки, здирництві і шахрайстві.

У чеканні судового процесу він провів за ґратами більше чотирьох років, а в червні минулого року був випущений на волю під заставу в $65 мільйонів.

Присяжні не визначають терміну покарання визнаного винним - це прерогатива головуючого на процесі судді.

В Україні Лазаренко обвинувачується в організації убивств народних депутатів Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана, розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, зловживанні службовим становищем, кількаразовому одержанні хабарів.

Читайте також:

Лазаренко готується дізнатися про свою долю

Генпрокуратура почекає з вимогою екстрадиції Лазаренка



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування