Радбез попросять зайнятися опозицією, яка готує півмільйонні мітинги

Четвер, 7 жовтня 2004, 13:43
Рада нацбезпеки й оборони України має провести засідання, на якому розглянути питання про забезпечення безпеки на завершальному етапі проведення виборів президента, вважає народний депутат, лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко.

Про це Пустовойтенко, який очолює виборче об'єднання демократичних сил "Разом заради майбутнього" на підтримку єдиного кандидата від демократичних сил Віктора Януковича, на засіданні координаційної ради об'єднання в четвер у Києві.

Пустовойтенко висловив стурбованість ростом напруження в країні у світлі наближення президентських виборів.

У якості одного з прикладів він навів події навколо друкарні "Новий друк". Ця ситуація показала, що в опозиції "організовані спеціальні структури, у яких є транспорт, є люди, які пройшли підготовку і є система", заявив Пустовойтенко.

Крім того, він повідомив про підготовку опозицією широкомасштабного мітингу відразу після виборів.

За його словами, у Київську міську адміністрацію від опозиційних сил надійшла заявка на проведення мітингу 1 листопада. У заявці зазначено, що в мітингу візьме участь 500 тис. осіб. "Тобто, відразу ж після виборів буде мітинг – гарний чи поганий, для того, щоб висловити волевиявлення цих людей", - відзначив Пустовойтенко.

Він також нагадав про парад військ, який готується 28 жовтня у Києві, в рамках святкування 60-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників. Крім того, на цю дату заплановано ходу ветеранів і концертну програму.

У той же час, підкреслив Пустовойтенко, "пішли чутки, що сьогодні готуються різні заходи, щоб зірвати ці заходи в Києві".

"Мене це дуже турбує як людину і як громадянина", - підкреслив він.

У цьому зв'язку Пустовойтенко вважає, що питання про забезпечення безпеки на стадії завершення виборів президента має бути винесене на засідання РНБО.

Інтерфакс-України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування