СІВКОВИЧ НЕ МОЖЕ ДОВЕСТИ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА. І НЕОТРУЄННЯ ТЕЖ

Четвер, 7 жовтня 2004, 17:38
Комісія парламенту з отруєння Ющенка не має підстав стверджувати ні про його навмисне отруєння, ні про те, що такого отруєння не було.

Про це заявив голова комісії Володимир Сівкович під час звіту у Верховній Раді.

"Проведені дослідження не дають сьогодні ніяких підстав говорити, що мав місце замах на Віктора Ющенка. Дослідження наші не дають ніяких підстав говорити, що не було зовнішнього впливу на організм Віктора Ющенка отрутою чи якоюсь іншою речовиною", - заявив Сівкович.

Коли в залі почався галас після виступу, Сівкович сказав: "Якщо сьогодні в цій залі є людина, яка може довести те, що сказав Віктор Ющенко – що його отруїв хто-небудь з цієї країни – я хочу щоб він вийшов і це підтвердив".

Сівкович особливо відзначив, що "членів комісії дивує поведінка клініки "Рудольфінерхаус".

"Всупереч медичній етиці клініка декілька разів змінювала висновки своїх заключень, подавала суперечливі документи, оприлюднювала суперечливі заяви", - сказав Сівкович.

"За даними прокуратури, клініка є приватним закладом, який спеціалізується на серцево-судинних захворюваннях. Клініка не має спецлабораторії для перевірки на інтоксикацію".

"За законами Австрії, усі випадки отруєння повинні в обов'язковому порядку реєструватися у відомстві судово-медичної експертизи. Ані професор Корпан, ані клініка "Рудольфінерхаус" з офіційним запитом до поліції або відомства судово-медичної експертизи 10-18 вересня не зверталася. Про випадок отруєння Ющенка не повідомляли", - додав Сівкович.

"Ці та інші помилки та суперечливі дії клініки примушують нас сумніватися у фаховості та об’єктивності її спеціалістів", - сказав голова комісії.

Сівкович сказав, що слідча комісія "наполягає" на проведенні "усіх необхідних експертиз та медичних дій в Україні із можливим залученням авторитетних фахівців із авторитетних закордонних медичних закладів".

Водночас інший член комісії "нашоукраїнець" Микола Поліщук сказав, що він як член комісії не бачив жодної документації в Україні, але отримав "вичерпну інформацію" в Австрії.

"Поліорганність, полісистемність ураження Віктора Ющенка не може бути при жодному захворюванні. Це більше характерно для дії ендотоксинів або інших хімічних речовин", - додав Поліщук.

Сівкович також обурився, що Ющенко надіслав листа із попередженням про кримінальну відповідальність за збереження і поширення інформації про його здоров'я без його згоди.

Сівкович сказав, що він як голова комісії "працювати не буде".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування