Цвіля відпустили, з Кравченком розмовляє СБУ

Четвер, 7 жовтня 2004, 18:10
Представники СБУ відпустили колишнього консула України в Мюнхені Володимира Цвіля, затриманого в четвер при в'їзді в Україну разом з генералом СБУ Валерієм Кравченком.

Про це повідомив головний редактор "Львівської газети" Олег Базар, передає УНІАН.

Водночас, директор "Львівської газети" Юрій Назарук повідомив, що Кравченко досі перебуває на території митного переходу Корчова-Краковець, де його затримали.

З Кравченком проводить бесіду слідчий СБУ. Ніяких обвинувачень та причин затримання Кравченку досі не пред'явлено.

Як також повідомив Базар, Цвіль зараз направляється до Львова, де планує дати прес-конференцію в редакції "Львівської газети".

Як відомо раніше Кравченко та Цвіль були затримані на українсько-польському кордоні.

Як передає Інтерфакс-Україна, машину, у якій вони втрьох (з Назаруком) їхали через кордон, не випустили з пункту пропуску "Корцова-Краковець".

Машину блокували. Після цього до них підійшли люди, що пред'явили посвідчення співробітників СБУ, і запропонували Кравченку і Цвілю пройти "для бесіди" на територію української митниці.

При цьому Назарук відзначив, що паспортний і прикордонний контроль усі троє вже пройшли.

Як відомо, генерал СБУ Кравченко в лютому цього року заявив, що спецслужби проводили стеження за українськими політиками за кордоном. Кравченко служив радником в українському Посольстві в Берліні, і після скандальних заяв вважав за краще залишитися за кордоном.

Проте після восьмимісячного перебування в Німеччині він змінив свої наміри і вирішив повернутися на батьківщину. Кравченко також заявив, що не боїться арешту, хоча "чітких гарантій" з цього приводу не одержав.

Цвіль у 1999-2000 роках входив до оточення лідера СПУ Олександра Мороза та організував на його прохання у листопаді 2000 року виїзд з України майора Мельниченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...