СПУ та КПУ підозрюють у співпраці з Хусейном

Четвер, 7 жовтня 2004, 21:04
Комуністична та Соціалістична партії України опинилися в списку організацій, яким Саддам Хусейн буцімто обіцяв дешеву нафту в обмін за їхню підтримку намагань скасувати санкції ООН.

Такий список оприлюднили військові інспектори з Групи дослідження Іраку та ЦРУ, передає українська служба Бі-Бі-Сі.

Олександр Мороз вважає ці звинувачення провокацією та абсурдом.

"Якщо є хоч найменші підтвердження того, я готовий відповідати за свої слова. Ми не мали і не маємо стосунку до використання будь-яких нафтопродуктів будь-ким для спонсорування нашої партії. Ані копійки ми не отримали (від Хусейна)", - сказав Мороз.

Він схильний пояснювати виборчою кампанією в Україні оприлюднення такого списку. Мороз каже, що такі звинувачення на адресу соціалістів у фінансуванні їх Саддамом Хусейном вигідні "владі та нашим конкурентам".

Чільний член Компартії, депутат парламенту Сергій Гмиря також дав зрозуміти, що мова радше йде не про українську виборчу кампанію і намагання впливу на неї ззовні, як про американську виборчу кампанію, відкинувши водночас звинувачення на адресу КПУ.

"Компартія ніколи не була пов'язана з цими справами. Пан Буш вигадав, що у Саддама Хусейна були зв'язки з Аль-Кайдою. Вигадав? Вигадав! Я думаю, що пан Буш для чергової своєї політичної кампанії придумав і це. Бушу треба бути президентом, а для цього всі засоби підходять", - сказав Гмиря.

На думку оглядачів, довіра в Україні до таких звинувачень головно підірвана тим, що зброї масового знищення в Іраку – а це було головною формальною причиною початку війни – в Іраку так і не було знайдено.

До вищезгаданого списку окрім комуністів та соціалістів потрапили російські офіційні установи – МЗС та адміністрація президента Росії, а також Ліберально-Демократична партія Владіміра Жириновського.

До списку також занесені: індонезійський президент, яка щойно програла вибори, Мегаваті Сукарнопутрі, колишній міністр внутрішніх справ Франції Шарль Паскуа, син президента Лівану Еміля Лахуда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування