Посол США обурений комахами на антиющенківських плакатах

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 12:42
Посол США Джон Гербст обурений антиющенківськими плакатами, де зображення лідера "Нашої України" обігрується із символами Америки.

"Ці плакати, по-перше, є спробою обдурити український народ", - сказав Гербст, виступаючи у четвер перед студентами Європейського Університету в Києві.

Гербст пояснив, що люди, які друкують ці плакати, очевидно, виходять з того, що Вашингтон підтримує на виборах одного з кандидатів.

"Я кажу зараз, як і багато разів раніше, що США не мають свого кандидата під час цих виборів", - додав Гербст.

"Ми будемо добре працювати як з паном Януковичем, так і з паном Ющенком у разі перемоги когось з них на виборах".

"Але дехто хоче нав'язати думку, що у Сполучених Штатів існує фаворит на виборах в Україні, і в цьому сенсі людей, що друкують ці плакати, можна назвати брехунами", - сказав Гербст.

"По-друге, на цих плакатах американські символи використовуються у неприйнятний спосіб. Деякі образи, що намальовані та тлі американського прапора, наприклад, комарі, виглядають просто огидно. Цим людям має бути соромно", - додав посол.

Останніми днями депутати від "Нашої України" викрили друкарню і кілька складів, де масово друкувалися і зберігалися листівки антиющенківського змісту із використанням американського прапору та частинами портретів президента Буша.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

Чорнуха проти Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування