БІЛЬШОВИКИ "НАЇХАЛИ" НА ЛИТВИНА І ЗАЛИШИЛИ ПАРЛАМЕНТ

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 12:54
Представники так званої більшості звинуватили керівництво парламенту в потаканні діям опозиції і залишили засідання Верховної Ради.

Виступаючи на ранковому пленарному засіданні, Володимир Зубанов ("Регіони України") зачитав заяву, у якій, зокрема говориться, що члени більшості "протестують проти фактичного перетворення єдиного законодавчого органа України в політичну трибуну, де відпрацьовуються сумнівні виборчі технології".

Він заявив, що це зумовило рішення депутатів більшості не брати участі в голосуванні.

За словами Зубанова, у Верховній Раді сьогодні "ганьбиться честь і достоїнство влади".

"Парламентська більшість не згодна з такою практикою використання Верховної Ради. Ми заявляємо протест проти порушення Конституції, закону про статус народного депутата й регламенту", - заявив Зубанов.

Він також підкреслив, що керівництво парламенту "не протидіє брутальності політичних сил опозиції".

"Нам не хочеться думати, що відповідний стан справ став для керівництва свідомим вибором", - сказав Зубанов, відзначивши, що депутати більшості вважають, що керівництво парламенту має припинити подібні дії опозиції.

Після цього більшовики залишили зал. У залі залишилися по одному представнику фракцій Аграрної партії, НДП-ПППУ і "Регіони України". Вони ходять по залі, голосуючи картками за свої фракції.

В той же час, член НДП Микола Зарубінський заявив про неприпустимість звинувачень керівництва парламенту в той час, коли воно відсутнє. Він також заявив, що фракція НДП-ПППУ не підписувала цю заяву, як сказав Зубанов.

Зарубінський наголосив, що членство в "неіснуючій більшості" особисте, тому підписувати такі заяви мають всі члени особисто, а не керівники фракцій.

Віце-спікер Адам Мартинюк не погодився зі звинуваченням на адресу керівництва парламенту, зазначивши, що "принаймні до сьогоднішнього керівництва претензій бути не може".

Незважаючи на відсутність "більшовиків", парламент уже прийняв кілька законів. Після чого Мартинюк заявив, що "це відповідь тим, хто мав якісь претензії до керівництва парламенту щодо зриву роботи".

"Українська правда", Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування