Кучма просить не вірити хворим фантазіям опозиції

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 13:47
Президент України Леонід Кучма закликає громадян країни зберігати спокій і не піддаватися на провокаційні заяви про можливий силовий варіант розвитку подій у ході виборчої кампанії. Влада зробить усе для збереження стабільності в країні.

Таку позицію президента озвучив у п'ятницю на брифінгу заступник голови адміністрації глави держави Василь Базів.

"Президент звертається до громадян України зберігати спокій і не піддаватися на провокаційні заяви. Президент рішуче відмежовується від так званого силового сценарію, якого немає, і бути не може", - заявив Базів.

За його словами, президент "із усією рішучістю" заявляє про неприпустимість будь-яких неправових, у тому числі, силових методів ведення кампанії.

"Так званий силовий сценарій з боку влади, що мусується, це - плід хворої фантазії безвідповідальних політиків", - підкреслив заступник голови адміністрації президента.

Він також назвав "наругою над ветеранами війни спекуляції навколо проведення в Києві військового параду з нагоди 60-річчя звільнення України" від фашистів, наміченого на 28 жовтня.

"Саме ветерани війни будуть головними фігурантами параду. Я подивився проект (сценарію параду) Міністерства оборони: буде один танк Т-34 і на ньому прапор перемоги, і кілька полуторок, і ветерани. Цього злякалася опозиція?", - підкреслив Базів.

Говорячи про можливу ситуацію в Україні безпосередньо в день голосування, він сказав: "Я з всією однозначністю хочу заявити, що держава буде готова до будь-якого розвитку подій для того, щоб зберегти стабільність в Україні".


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування