З'їзд невідомо яких українців в Росії підтримав Януковича

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 17:23
З'їзд представників громадських організацій України в Росії закликав українців підтримати на виборах кандидатуру Віктора Януковича.

Таку резолюцію з'їзд прийняв на своєму засіданні в п'ятницю, 8 жовтня, у Москві, повідомляють "Українські новини".

"Ми закликаємо підтримати кандидатуру Януковича як єдиного кандидата, здатного об'єднати націю й суспільство, і як гаранта економічного зростання України", - сказано в тексті резолюції.

Учасники з'їзду заявляють про необхідність збереження курсу тісного співробітництва України й Росії.

На з'їзді був присутнім Янукович, який прибув у п'ятницю з Києва до Москви.

З'їзд також відвідали керівник адміністрації президента Росії Дмитро Медведєв, виконавчий секретар СНД Володимир Рушайло, мер Москви Юрій Лужков, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін і посол України в Росії Микола Білоблоцький.

На відкритті з'їзду Медведєв зачитав привітання з'їзду від президента Росії Володимира Путіна, де вказувалось на важливість живого діалогу між громадськістю України й Росії для подальшого розвитку взаємовигідних контактів.

В той же час, Рада Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" та Об’єднання українців Росії поширили заяву, де наголосили, що
понад 80 об’єднань організації в російських реґіонах, не мали ніякого відношення до організації та проведення вказаного зібрання.

"Залишився незрозумілим принцип делегування учасників з’їзду. Невідомо, чи мала місце процедура обрання делегатів, і що за організації російських українців вони представляли", - говориться в заяві.

Автори заяви наголосили, що, безумовно, кожен російський громадянин українського походження має право на свої політичні симпатії та антипатії, але вони "не вважають доцільним втручатися у хід виборчої кампанії в Україні, розуміючи, що обрання органів влади є суто внутрішньою справою Української держави і вибором українського народу".

Вони також висловили сподівання, що вибори в Україні пройдуть "з виконанням усіх вимог цивілізованої виборчої процедури"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування