Литвин відповів більшовикам, що не буде в них на побігеньках

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 19:26
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що заяву ряду фракцій парламентської більшості, оголошену в п'ятницю, було зроблено під тиском.

Про це Литвин заявив на прес-конференції в п'ятницю в Луганську.

Як повідомлялося, депутат Зубанов (фракція "Регіони України") зачитав заяву, у якій говориться, що члени більшості "протестують проти фактичного перетворення єдиного законодавчого органа України в політичну трибуну, де відпрацьовуються сумнівні виборчі технології".

Після цього депутати більшості залишили сесійний зал.

Литвин відзначив, що ця заява була підготовлена напередодні, однак згодом фракції більшості відмовилися від її озвучування. "Однак їх змусили прочитати цю заяву", - сказав він.

Литвин назвав неприйнятною заяву, у якій обвинувачується голова Верховної Ради. При цьому він підкреслив, що у своїй роботі керується регламентом парламенту.

"Якщо хтось хоче, щоб я обслуговував чиїсь інтереси, я цього робити не буду", - сказав Литвин.

"Ця не остання заява і не остання спроба вивести мене з рівноваги. Це за те, що працює вищий законодательский орган держави", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, спікер відзначив, що "Верховна Рада працює в нормальному режимі". При цьому він відзначив, що робота парламенту не блокована, у ній не беруть участь лише деякі фракції. "Я позицію цих фракцій не розумію", - сказав Литвин.

У той же час керівник депутатської групи "Союз" Микола Гапочка заявляє, що до нього ніхто не звертався з пропозицією підписати заяву, у якій дається оцінка парламентською більшістю ситуацій у парламенті.

"Заяву цю я не підписував. До мене ніхто не звертався", - сказав Гапочка журналістам у п'ятницю в Біловодському районі Луганської області.

Разом з тим він відзначив, що його група - проти використання
парламентської трибуни в особистих політичних цілях. "Питання, пов'язані з використанням трибуни, - це неподобство, а обвинувачення керівництва - це суб'єктивно", - сказав Гапочка.

При цьому він відзначив, що голова парламенту Володимир Литвин "робить усе, щоб Верховна Рада працювала на суспільство", щоб "парламент залишався парламентом". Однак, "на жаль, на сьогодні це не виходить", - сказав Гапочка.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

БІЛЬШОВИКИ НАЇХАЛИ НА ЛИТВИНА І ЗАЛИШИЛИ ПАРЛАМЕНТ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування