Мороз: Кравченко і Цвіль хочуть відбілити Кучму

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 19:51
Уся діяльність колишнього генерала Служби безпеки Валерія Кравченка і бізнесмена Володимира Цвіля спрямована на відбілювання президента Леоніда Кучми, заявляє лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Вони знали, чому саме в такий час приїжджати в Україну, вони прекрасно розуміли, якими будуть наслідки дій з боку влади".

"Але занурюватися зараз у схеми, розроблювальні СБУ, я не збираюся, тим більше, що вся їх діяльність спрямована на відбілювання президента Кучми, і я не збираюся їм у цьому заважати", - заявив Мороз у п'ятницю на прес-конференції у Львові.

Кандидат у президенти відзначив, що він цією темою не цікавиться, ніколи не знав Кравченка і також не цікавиться його долею.

На думку лідера СПУ, "мова йде про агентів, у тому числі і секретних спецслужб України, тому всі питання - до них".

Як повідомлялося, Кравченко знаходиться наразі у Києві під вартою, і щодо нього порушено кримінальну справу. Слідство веде СБУ.

Днем раніше Кравченка і Цвіля затримали на польсько-українському кордоні. Пізніше Цвіля відпустили, і він припустив, що співробітники української спецслужби затримали

Кравченко тільки тому, що той віз у машині копії документів про роботу СБУ і "касетному скандалі".

Колишній радник посольства України в Німеччині, еск-генерал СБУ Кравченко раніше заявив, що має у своєму розпорядженні матеріали про політичне стеження за українською опозицією, санкціонованої владою, які передав через народного депутата Миколи Томенко ряд матеріалів в Україну.

Генпрокуратура розглянула їх і відмовила в порушенні кримінальної справи, оскільки перевірка ніяких порушень закону в матеріалах Кравченка не виявила.

Наприкінці травня в українську редакцію радіостанції "Німецька хвиля" звернувся український бізнесмен Володимир Цвіль, який називає себе безпосереднім учасником "касетного скандалу". Цвіль стверджує, що саме він вивіз за кордон записи, зроблені Мельниченком в кабінеті президента України.

Крім того, Цвіль обвинуватив ряд українських посадових осіб - Євгена Марчука, Володимира Радченка, Ігоря Смешка - у тому, що вони знали про ведення записів у кабінеті глави держави. Пізніше Цвіль спростував таке твердження і заявив, що нічого подібного "Німецькій хвилі не говорив". У червні Генпрокуратура допитала Цвіля.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ПО ГЕНЕРАЛУ КРАВЧЕНКУ ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Кравченко затримали, тому що він віз правду про "касетний скандал"?

Цвіля відпустили, із Кравченком розмовляє СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування