Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада через ЗМІ реалізує план Жириновського

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 23:03
Член тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу реалізації виборчого законодавства Роман Зварич заявив про численні порушення виборчого законодавства під час висвітлення виборчої кампанії у ЗМІ.

Про це він заявив під час парламентських слухань у п'ятницю, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

За його словами незважаючи на наявність чітких законодавчих норм щодо використання засобів масової інформації у виборчій кампанії, вже сьогодні відбувається їх ігнорування та невиконання з боку органів державної влади, правоохоронних органів, переважною більшістю кандидатів на пост Президента України та їх виборчими штабами.

Зокрема, Зварич відзначив використання в інформаційних теле- та радіопрограмах прихованої політичної реклами, що "прямо заборонено частиною 10 статті 64 Закону "Про вибори Президента".

За словами Романа Зварича, найбільшу увагу (27%) у ЗМі отримав на наших національних телеканалах діючий прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"Якщо взяти в сукупності коефіцієнт уваги до чотирьох найбільш популярних кандидатів - Вітренко, Симоненка, Мороза та Ющенка – то він становить лише 19 %. Тобто самі ці цифри говорять про дуже грубе порушення виборчого законодавства", - наголосив він у своєму виступі.

Серед порушень ним було названо і невмотивовану відмову ЗМІ, зокрема державної та комунальної форми власності, окремим кандидатам на пост Президента у розміщенні агітаційних матеріалів за рахунок коштів особистого виборчого фонду.

Він наголосив, що нинішня виборча кампанія характерна масовим явищем порушень виборчого законодавства.

"Безкарність окремих ЗМІ та кандидатів на пост Президента пояснюється, з одного боку, неадекватними механізмами покарання винних, та, з іншого боку, прямою заангажованістю органів виконавчої влади у виборчому процесі", - зауважив Зварич.

Водночас голова парламентського комітету з питань свободи слова Микола Томенко заявив, що у ЗМІ "на рівні керівників держави пропагується розкол України та розпалення міжнаціональної ворожнечі". Він у черговий раз нагадав про кримінальну відповідальність за такі дії.

На думку Томенка, ігнорування закону силовиками – найстрашніше. Він заявив, що "влада сьогодні реалізує план Жириновського, який колись сказав: треба, щоб Україна була в межах Галичини, а вся решта була в іншій державі". За його словами, саме на такі думки наводять факти, коли "міністр транспорту дає особисті вказівки на поширення у поїздах листівок, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування