Сівкович хоче вибачень Порошенка, якого він чекав до 12 години ночі

Субота, 9 жовтня 2004, 16:26
Голова парламентської комісії з отруєння Ющенка Володимир Сівкович вимагає, щоб "нашоукраїнець" Петро Порошенко вибачився перед ним в ефірі "5 каналу".

Сівкович назвав слова Порошенка "наклепами" і "брудною брехнею". Зокрема, Сівковичу не сподобалося, що Порошенко сказав, що виступ голови комісії був написаний за нього.

"Ви звинуватили мене, що я реалізовую чийсь сценарій і що всі лікарі комісії відмовилися авторизувати звіт. Ви знову брешете. Проти звіту проголосували два лікаря, Поліщук та Шевчук, які мали особливу думку", - пише Сівкович у відкритому листі Порошенку.

"Ще два лікаря Сятиня та Лобода підтримали зміст. Всього звіт підтримали 10 членів комісії і 4 були проти. Ви стверджуєте, що комісія голосувала не за зміст доповіді, а за факт доповіді. Це неправда".

"Доповідь була зачитана спочатку на засіданні комісії, і вже згодом комісія доручила мені її озвучити в залі", - додав Сівкович.

Сівкович повідомив, що він проаналізував документи, які у четвер були передані до комісії з Австрії.

"Інформація, яку вони містять, буде використана у остаточному звіті, хоча вона жодним чином не спростовує тез, наведених у моєму виступі і не дає відповіді на питання чи був отруєний Ющенко", - додав Сівкович, який раніше відмовився бути головою комісії.

Сівкович також описав, як Порошенко багато разів обіцяв йому передати документи "Рудольфінерхаус", але переносив цей момент.

Так, після слів Порошенка Сівкович сподівався отримати матеріали у середу вдень – перед звітом у четвер. Потім Порошенко пообіцяв передати їх о 20:30 середи.

"Але цього ви не зробили, навіть незважаючи на численні мої дзвінки до вас. Я безрезультатно просив у вас ці аналізи до 12 години ночі", - скражиться Сівкович. Документи передали до комісії лише у четвер зранку.

Сівковича також обурили слова про те, що він став учасником чиїхось сценаріїв.

"Я ніколи у Верховній Раді не реалізував чужі сценарії. Ані тоді, коли вимагав зняти з посади заступника міністра внутрішніх справ після нападу на мене та Костянтина Григоришина, ані тоді, коли голосував проти політреформи, ані під час виходу з більшості на знак протесту проти подій, які відбувалися у Мукачевому".

"Може ви сподівалися, що я візьмуся за реалізацію вашого сценарію? Не дочекаєтесь! Мій сценарій один – говорити людям правду", - зазначає Сівкович.

"Ви кажете, що я провалив тест на випробовування людини. Пане Порошенко, у моєму житті я складав багато тестів, але жодного разу не принижувався до того, щоб складати тести перед дрібними брехунами", - написав Сівкович.

Він пропонує Порошенку, якщо він "просто серйозно помилився після емоційної напруги у Верховній Раді", принести вибачення в ефірі "каналу, який ви контролюєте – у вас не буде проблем із отриманням ефірного часу".

"У противному разі я буду спростовувати вашу брехню у суді і публічно", - закінчує Сівкович свого листа.

"Українська Правда"

Читайте також звіт Сівковича і альтернативний виступ іншого члена комісії Шевчука:

Отруєння Ющенка. Виступ Володимира Сівковича

Отруєння Ющенка. Виступи Сергія Шевчука та Олександра Зінченка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...