ЮЩЕНКО ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ДЕМОКРАТІЯ ПЕРЕМОГЛА

Понеділок, 1 листопада 2004, 02:04
Віктор Ющенко називає результати голосування 31 жовтня своєю перемогою

"Відбулося те, до чого довго йшла українська демократія. Відбулася перемога демократичних сил. Це факт, який своєю працею зробили українські виборці", - сказав Ющенко у звернені до журналістів у своєму штабі в ніч на понеділок.

Ці слова Ющенка оплесками зустріли всі присутні в прес-центрі. В цей час там перебувало кілька сот журналістів, громадські діячі, співаки Славко Вакарчук, Сашко Положинський, Тарас Петриненко, які підтримували Ющенка.

Ющенко оприлюднив дані паралельного підрахунку голосів станом на 2:30 ночі: після обробки 31,8% бюлетенів у Ющенка 50,34%, у Януковича – 27,86%, у Мороза – 7,23%.

"Сьогодні народ сказав, що цю владу можна перемагати. Це прекрасний сувенір українському виборцю в кінці 2004 року".

"Це колосальна перемога, яку не один рік чекали десятки мільйонів українців", - додав Ющенко.

Водночас, за його словами, у кількох регіонах влада відмовляється підписувати протоколи дільничних виборчих комісій. "У Донецькій області ми протягом чотирьох годин маємо один результат – ми отримали 10% дільниць".

Така ж ситуація, за словами Ющенка, із Луганською і Харківською областями. "Влада залишає собі територію для врегулювання результату голосування по всій Україні", - сказав Ющенко.

Ющенко не відповідав на питання журналістів, а відразу перейшов до кімнати для нарад.

Його соратниця Юлія Тимошенко сказала пресі, що отримані результати паралельного підрахунку по 30% дільниць є рівномірними з усієї України.

За словами Тимошенко, під тиском губернаторів не підписуються протоколи по дільницям у Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях. "Вони думають, як переписати протоколи, щоб обнулити перевагу Ющенка".

"Але якщо вони на це підуть, народ не витримає такої наруги, і люди не будуть сидіти по домах", - попередила Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування