Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни пророкують Януковичу перемогу

Понеділок, 1 листопада 2004, 09:23
У випадку проведення другого туру президентських виборів в Україні, шанси Віктора Януковича на перемогу будуть високими, вважає президент фонду "Політика" В'ячеслав Ніконов.

"Доля другого туру буде багато в чому залежати від "лівого" електорату - комуністів і соціалістів. І якщо голоси Олександра Мороза в основному перейдуть до Віктора Ющенка, то виборці Петра Симоненка і Наталі Вітренко - в основному до Януковича, що поліпшить його перспективи", - сказав політолог у понеділок вранці.

На думку Ніконова, у другому турі боротьба стане ще більш гострою. "Ставки зроблені величезні, на кону - долі людей, величезні фінансові кошти і геополітичні інтереси", - пояснив політолог.

За його оцінкою, попередні результати виборів збігаються з результатами досліджень, проведених напередодні дня голосування. "Немає сумніву, що вони більш-менш відповідають дійсності", - сказав Ніконов.

В той же час, небезпеку громадянського протистояння, вважає він, як і раніше зберігається: "Оскільки в штабі Ющенка заявляють, що він набрав майже 50%, у той час як Янукович всього 30%, мабуть, що опозиція звинуватить Центвиборчком у підтасуванні результатів".

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов також вважає, що в другому турі президентських виборів в Україні перемогу одержить Віктор Янукович.

"Я не сумніваюся, що Янукович переможе в другому турі", - сказав Зюганов, коментуючи попередні підсумки президентських виборів в Україні.

На питання, як розвиватимуться події, якщо в другому турі перемогу одержить Віктор Ющенко, Зюганов сказав: "Я впевнений, що переможе Янукович".

Зюганов підкреслив принципову важливість президентських виборів в Україні. "Важливо не допустити того, щоб республіка була розламана навпіл. Важливо об'єднати її схід і її захід, а це здатний зробити тільки Янукович", - підкреслив лідер російських комуністів.

На його думку, саме при прем'єрі Януковичі Україна досягла високих темпів економічного розвитку. Зюганов також високо оцінив дії уряду Януковича по збільшенню пенсії, підкресливши, що він "не вважає це рішення популістським, зробленим напередодні виборів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...