Мороз веде переговори з Ющенком і Януковичем

Понеділок, 1 листопада 2004, 11:43
Соцпартія веде переговори про підтримку в другому турі і з Ющенком, і з Януковичем, але схиляється до підтримки лідера "Нашої України".

"Більшість членів політради СПУ, активістів, схиляються підтримати Ющенка, хоча переговори ведуться з двома учасниками виборчого туру", - заявив журналістам уповноважений фракції Станіслав Ніколаєнко.

Він пояснив, що Олександр Мороз укладе угоду з одним з учасників другого туру, де той візьме на себе зобов'язання щодо перенесення терміну продажу землі, питання зарплат і пенсій, комунальних платежів.

Однак головне для соціалістів – політреформа. "Сьогодні фаворитам стало зрозуміло, що без політреформи Україна погрузиться в 10 літню еру тоталітарного правління. І те, що було при Кучмі здаватиметься благом демократії", - зазначив депутат.

На питання, чому СПУ веде переговори з владою, Ніколаєнко сказав: "Доля політреформи тільки в опозиції не вирішується. 300 голосів не набирається."

Однак депутат нагадав рішення з'їзду партії не підтримувати кандидата від влади.

Для вирішення долі другого туру збереться на своє засідання політрада СПУ.

Коментуючи те, що Мороз випередив на виборах Симоненка, Ніколаєнко назвав зниження рейтингів лівих партій "великою тривогою". Говорячи про підсумок виборів він сказав, що показники ЦВК занижені на 2-3 % від того, що отримав Мороз.

У свою чергу лідер КПУ Петро Симоненко заявив журналістам, що в нього "забрали мінімум 15"%. Серед регіонів, де в нього забрали найбільше голосів лідер КПУ назвав Донбас, Придніпровський регіон і Крим.

На питання підтримки в другому турі Симоненко порадив фаворитам "спочатку прочитати нашу програму, а потім робити нам пропозиції".

Коментуючи свої слова, що підтримувати Ющенка вони не будуть, Симоненко сказав: "Ми такі розмови вести не будемо".

Водночас він висловив готовність до переговорів із силами, які візьмуть зобов'язання реалізовувати положення програми КПУ "З людьми й для людей".

"Моя особиста позиція не підтримувати жодного кандидата. Але на питання другого туру 4 листопада в Києві збереться пленум КПУ", - зазначив Симоненко.

На питання, чи може він підтримати Януковича, Симоненко сказав: "Давайте не будемо говорити в умовному способі, але крім програми, у нас є люди готові її реалізовувати".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News