Янукович не слухається порад Кучми

Понеділок, 1 листопада 2004, 14:58
Центральний штаб кандидата Віктора Януковича заявляє про намір у стислі терміни закріпити законами ініціативи Януковича про офіційний статус російської мови й подвійне громадянство.

Про це сказав керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко, передають Українські новини.

Зокрема, Тігіпко сказав, що депутатами вже розроблений і поданий у Верховну Раду законопроект про принципи російської мови, що, зокрема, передбачає можливість навчання дітей у школі російською мовою, викладання у ВНЗ російською мовою за бажанням студентів, а також можливість громадян спілкуватися із владою російською мовою.

Тігіпко підкреслив, що цей законопроект абсолютно не зачіпає права української мови як державної.

Він також підкреслив, що Янукович, розмовляючи українською мовою, показує на особистому прикладі необхідність вивчення й уміння спілкуватися українською мовою для східних регіонів.

Тігіпко також заявив про намір штабу сприяти якнайшвидшому законодавчому закріпленню подвійного громадянства. Він висловив думку, що законопроект, який дозволяє подвійне громадянство, може бути вже прийнятий Радою до другого туру президентських виборів.

Тігіпко, аналізуючи результати першого тура виборів, заявив, що штаб задоволений цими результатами та вважає, що вони дадуть змогу розраховувати на перемогу Януковича в другому турі.

Тігіпко зазначив, що результати голосування першого туру показують, що Януковича підтримала частина "лівого електорату", чому сприяла соціально спрямована програма уряду Януковича, а також налагодження конструктивних відносин з Росією й конструктивний підхід до вирішення мовної проблеми й питання подвійного громадянства.

Він також заявив, що штаб Януковича прогнозує підтримку Януковича в другому турі більшою кількістю "лівого електорату".

Як повідомлялося, Янукович виступив із пропозицією надати російській мові статус офіційної й ввести інститут подвійного громадянства.

В той же час чинний президент Кучма висловився проти таких ініціатив Януковича, якого вважають його наступником.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування