Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ негативно оцінила вибори. Європарламент чекає на другий тур

Понеділок, 1 листопада 2004, 15:38
Місія Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами президента України негативно оцінює їх проведення.

Про це журналістам у Києві повідомив керівник місії Дорос Крістодулідес, передають Українські новини.

З його слів, це стосується насамперед проведення передвиборчої кампанії. Він підкреслив, що ці вибори не є для України кроком вперед у відношенні демократії.

Стосовно дня голосування, Крістодулідес зазначив, що воно пройшло в спокійній обстановці, однак спостерігалися значні проблеми зі списком виборців.

Він висловив сподівання, що до виборів у Верховну Раду в 2006 році в Україні вже буде складений єдиний реєстр виборців.

В той же час місія Європейського парламенту зі спостереження за виборами президента України закликає забезпечити вільне проведення очікуваного другого туру виборів.

Про це журналістам у Києві повідомив керівник місії Марек Сівєц.

Він сказав, що українській владі потрібно взяти до уваги попередні висновки з виборів президента України, зроблені спільно Парламентською Асамблеєю ОБСЄ, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, Парламентськими асамблеями НАТО і Ради Європи, а також Європарламентом.

"Висновки цього звіту потрібно взяти до уваги для забезпечення чесного, вільного і прозорого другого туру...", - сказав Сівєц.

Він заявив, що Європарламент готовий співпрацювати з наступним президентом України і очікує плідного діалогу в рамках Європейської політики сусідства і погодженого Україною і ЄС спільного Плану дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...