Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тисячі бюлетенів "вкинули" випадково?

Вівторок, 2 листопада 2004, 18:54
Заступник голови ЦВК Ярослав Давидович розцінює як "прикру випадковість" невідповідність на офіційному сайті Центрвиборчкому кількості виданих бюлетенів числу тих, хто проголосував, по регіонах.

"Це просто прикра випадковість", - заявив він в інтерв'ю журналістам у вівторок.

Він пояснив цю розбіжність тим, що в базу даних про явку виборців були уведені оперативні дані про кількість виданих бюлетенів. За його словами, це стосується семи регіонів.

Як пояснила керівник прес-служби Центрвиборчкому Зоя Казанжі, ситуація, коли цифра, що відповідає кількості виданих бюлетенів, виявляється менше числа тих, хто проголосували, цілком припустима.

"Подібна невідповідність поясняється особливостями збору оперативної інформації на рівні територіальних виборчих комісій", - зазначила вона.

Зокрема, за словами Казанжі, дані про кількість виданих бюлетенів територіальна виборча комісія збирає шляхом телефонного опитування всіх виборчих дільниць.

Як правило, у зв'язку з великою кількістю виборчих дільниць і завантаженістю телефонів дільничних комісій, опитування починається за 30-40 хвилин до 20.00, щоб встигнути узагальнити дані й оперативно передати їх у ЦВК.

Тому, сказала вона, дані про кількість виборців, що одержали бюлетені, носить приблизний характер.

"Отримані дані відразу вводяться в базу інформаційної системи "Вибори президента України", - повідомила Казанжи.

Водночас дані про кількість тих, хто проголосував, уводяться в цю базу на основі протоколів дільничних комісій, тобто ця інформація є більш точною, сказала вона.

На офіційному сайті ЦВК дані в розділі "Підсумки голосування по регіонах" щодо кількості тих, хто проголосував в семи областях, перевищують кількість бюлетенів, що були одержані, зазначену в розділі "Хід голосування по регіонах".

Так, відповідно до даних сайту ЦВК, у Криму на 20.00 було видано 1 009 089 бюлетенів, а голосували 1 027 293; у Дніпропетровській області - видано 1 958 823, голосували - 1 965 096; у Донецькій області - видано 2 850 654, голосували - 2 876 725.

У всіх цих регіонах перемогу одержав Янукович.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЩО НАРАХУВАЛИ В ЦВК? В ЦВК кажуть, що це "можливо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування