Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТЕПЕР ЧЕРЕЗ ЦВК ХОЧУТЬ ЗАКРИТИ 5 КАНАЛ?

Середа, 3 листопада 2004, 23:30
Центральна виборча комiсiя визнала неправомiрною трансляцiю 5 каналом у день виборiв президента виступу Юлii Тимошенко, де вона заявила, що Вiктор Ющенко переможе в першому турi виборiв.

ЦВК ухвалила таке рiшення на скаргу колишнього кандидата в президенти Олександра Базилюка, повідомляють Українські новини.

Як повідомляє агенство, представник Ющенка в ЦВК Юрiй Ключковський заявив, що, вiдповiдно до законодавства, телекомпанiя не несе вiдповiдальностi за висловлювання посадових осiб або полiтичних партiй у прямому ефiрi.

При цьому Ключковський запитав у членiв ЦВК, чи не бачили вони трансляцiї 31 жовтня голосування на виборчiй дiльницi Вiктора Януковича, який також сказав, що впевнений у своїй перемозi.

Член ЦВК Юрiй Домченко закликав своiх колег визнати дiї 5 каналу неправомiрними для того, щоб iншi телеканали не допускали подiбних порушень у майбутньому.

Член ЦВК Андрiй Магера сказав, що якщо ЦВК прийме цей проект постанови, то вона буде скасована Верховним Судом, оскiльки мiстить 3 порушення, одне з яких - порушення термiнiв розгляду скарги.

Перед членами ЦВК також виступив керiвник наглядової ради 5 каналу Петро Порошенко.

Він закликав членiв ЦВК не користуватися подвiйними стандартами, а також попросив пояснити, що в цiй ситуацii, коли Тимошенко виступала в прямий ефiрi, мiг зробити журналiст i всi iншi спiвробiтники телекомпанii, задiянi в прямому ефiрi.

Пiсля короткої наради 9 членiв ЦВК проголосували "за" визнання неправомiрними дiй "5 каналу", 3 - утрималися, i 1 проголосував проти.

Ключковський заявив, що якщо таких рiшень стосовно "5 каналу" буде багато, то це може призвести до звернення до суду з вимогою припинення мовлення телеканала.

2 листопада журналiсти "5 каналу" припинили голодування, яке вони оголосили 25 жовтня на знак протесту проти тиску на телекомпанiю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування