Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович може стати єдиним у світі бандитом-президентом

Четвер, 4 листопада 2004, 10:13
Міністерство закордонних справ України не знайшло в інших країнах світу "чинних монархів, президентів чи прем’єр-міністрів", які б мали судимості за кримінальні злочини.

Про це йдеться у відповіді міністра закордонних справ Костянтина Грищенка на відповідний запит депутата Юрія Павленка, передає прес-служба штабу Ющенка.

Як повідомив Грищенко, МЗС "проаналізувало офіційні джерела, що містять біографічні дані чинного керівництва іноземних держав, зокрема Європи - офіційні веб-сторінки керівників держав і урядів, коронованих осіб, офіційні друковані видання" тощо.

"У таких біографічних відомостях, що мають офіційний і публічний характер та здебільшого виразне PR-навантаження, не згадується можливість скоєння кримінальних злочинів, погашених чи скасованих кримінальних справ чинними монархами, президентами чи прем’єр-міністрами", - йдеться у відповіді Грищенка.

Коментуючи відповідь Грищенка, Павленко зазначив, що "якщо з якогось дива президентські вибори виграє Віктор Янукович, то Україна ризикує стати унікальною і єдиною державою у світі, першою особою якої буде колишній кримінальний злочинець".

"Не виключено, що це може закінчитись для нас міжнародною ізоляцією", – додав Павленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування