ЮЩЕНКО ВИПЕРЕДИВ ЯНУКОВИЧА НА 500 ТИСЯЧ. Щоб знайти їх, взяли комп'ютерника

Четвер, 4 листопада 2004, 15:37
Довірена особа кандидата Ющенка Роман Зварич заявляє, що депутати з фракції "Наша Україна" не захоплювали ЦВК.

За словами Зварича, о 8.30 ранку він та Юрій Єхануров, а також комп'ютерний фахівець прийшли до ЦВК. Він підкреслив, що все це було зроблено згідно з вчорашніми домовленостями з керівником ЦВК Сергієм Ківаловим.

За його словами, вчора Ківалов, а також ще деякі члени ЦВК зустрілись із народними депутатами від "Нашої України" - Ющенком, Плющем, Порошенком і Зваричем.

На цій зустрічі йшлося про те, щоб якнайшвидше були оприлюднені остаточні підрахунки голосів першого туру президентських виборів.

За словами Зварича, Ківалов не дав ніяких пояснень, чому відбувається затримка підрахунку голосів, а зазначив, що не може показати дані, оскільки немає можливості "знайти людину, яка має ключ до комп'ютерного відділу".

Зварич зазначив, що він разом з депутатами з "Нашої України" прочекав у ЦВК кілька годин. За його словами, з ними були також керівник місії ОБСЄ в Україні, посол Фінляндії в Україні, а також колишній посол США в Україні Вільям Міллер.

Але, сказав Зварич, оскільки так і не знайшли людину, яка має ключ від комп'ютерного відділу, то було досягнуто домовленості, що ця людина буде викликана на 8:30 в четвер.

Депутат повідомив, що він і Єхануров разом із комп'ютерним фахівцем в четвер прийшли до ЦВК у домовлений час. За його словами, комп'ютерний фахівець, який був з ними, не мав права навіть і доторкатись до комп'ютерів Центрвиборчкому, а його завданням було "сказати, чи є ознаки маніпуляції".

Зварич повідомив, що вони чекали близько двох годин, але так нікого в ЦВК не дочекались, а за цей час кілька десятків народних депутатів із "так званої парламентської більшості прийшли в ЦВК".

Він зазначив, що в такій ситуації було досягнуто домовленості, що представники "Нашої України" залишають ЦВК, але представники від кандидата Віктора Януковича також залишать приміщення Центрвиборчкому.

Як стверджує Зварич, станом на 12-ту годину дня в четвер жодного представника "Нашої України" в ЦВК не залишилось.

Крім того, Зварич заявив, що в "Нашої України" є докази, що "електронною базою ЦВК маніпулюють, тобто маніпулюють викидом інформації". За його словами, на даний час в ЦВК вже є 99,9% всіх бюлетенів.

Депутат стверджує, що ЦВК дали "політичне завдання з боку Банкової заморозити результати на тому рівні, коли нібито у першому турі переміг Янукович".

За його словами, насправді картина така, що Ющенко переміг Януковича "на 500 тис. голосів". "Ціль проста, вона має психологічно-політичний характер, оскільки той, хто є лідером у першому турі, має певні психологічні переваги, і кожен хоче підтримати переможця", - підкреслив Зварич.

За його словами, тому влада і хоче якнайпізніше повідомити остаточні результати голосування, щоб нібито переможцем вважався Янукович.

УНІАН

Читайте також:

ШУФРИЧ ЗАЯВЛЯЄ ПРО ДРУГИЙ НАПАД НА ЦВК. ВІН ЛУКАВИТЬ?

ГАВРИШ: ЦВК АТАКУВАЛИ ХАКЕРИ

ЦВК ЗВИНУВАЧУЄ "НАШОУКРАЇНЦІВ" У БЛОКУВАННІ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування