Януковича влаштовує "сплячка" ЦВК, а ющенківцям він обіцяє жорсткі заходи

Четвер, 4 листопада 2004, 18:32
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає некоректними заяви ряду політиків про навмисне затягування Центральною виборчою комісією оголошення остаточних результатів за підсумками голосування на виборах Президента 31 жовтня.

Про це Янукович сказав журналістам.

Він зазначив, що законодавством установлені терміни, протягом яких ЦВК повинна оголосити своє рішення.

Янукович також вважає некоректними спроби політичних сил дати оцінку, як правило, негативну, роботі ЦВК.

Прем'єр підкреслив, що особисто він утримується від коментарів роботи ЦВК.

Він зазначив, що для цього є спостерігачі, у тому числі і міжнародні, а також суди, що повинні зробити свої висновки про зафіксовані порушення в ході виборів.

"Якщо будуть рішення судів, тоді можна говорити, що в тому чи іншому регіоні відбулися фальсифікації або порушення закону. Я вважаю, що поки немає таких рішень, коментувати або робити упереджені заяви (передчасно). Я цього не роблю", - сказав Янукович.

Водночас Янукович сказав, що не здивований, що негативні коментарі роботи ЦВК роблять його опоненти, у яких, з його слів, уся виборча кампанія побудована на різних авантюрах.

"Я вважаю, нам треба вчитися політичній культурі", - сказав Янукович.

Він також назвав тиск на ЦВК порушенням закону. "І хто це робить - чи політична сила чи недоторканні депутати, які поза законом і думають, що їх закон не стосується, я вважаю, що отут потрібно застосовувати дуже жорсткі заходи", - сказав прем'єр.

Як повідомляло агентство, низка кандидатів у президенти, а також їхні штаби, висловлюють невдоволення і стурбованість тим, що ЦВК досі не назвала остаточних результатів виборів президента, що пройшли 31 жовтня, і пов'язують це з можливою фальсифікацією результатів виборів.

Вибори президента пройшли 31 жовтня, очікується, що 21 листопада пройде другий тур виборів.

74,79% виборців проголосували у всіх 225 округах на виборах Президента.

2 листопаду ЦВК повідомила, що 39,88% виборців проголосували за Януковича, 39,22% - за лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка, за результатами підрахунку 97,67% протоколів виборчих комісій.

3 листопада голова ЦВК Сергій Ківалов не зміг назвати журналістам дату оприлюднення остаточних результатів голосування 31 жовтня на виборах президента, пообіцявши, що вони будуть оголошені через кілька днів.

Ківалов сказав, що у деякими округах є серйозні проблеми, і в кількох округах вибори можуть бути визнані недійсними.

Відповідно до закону про вибори президента, ЦВК має оприлюднити результати голосування протягом 10 днів

Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...