КУЧМА ПОМСТИТЬСЯ ЧЕРВОНЕНКУ ЗА ЙОГО ОПОЗИЦІЙНІСТЬ? Той каже, що Медведчук - антисеміт

П'ятниця, 5 листопада 2004, 12:01
Депутат від "Нашої України" Євген Червонено може бути позбавлений громадянства України, і це рішення зараз знаходиться у компетенції президента Кучми.

Як повідомив заступник голови адміністрації президента Василь Базів, міністерство внутрішніх справ зробило подання до комісії про громадянство при президенті України, а цей орган підтримав ініціативу про позбавлення Червоненка громадянства.

"Мова йде про клопотання про припинення громадянства України внаслідок втрати громадянства Червоненком Євгеном Альфредовичем," сказав Базів.

"Документально підтверджено інформацію про перебування Червоненка в громадянстві держави Ізраїль шляхом отримання відповідного документу. Червоненко зареєстрований у відділі управління реєстрації населення в місті Тель-Авів за певною адресою і має додаток до посвідчення особи, яким підтверджено його належність до громадянства Ізраіля", додав він.

Базів нагадав, що рішення про громадянство ухвалюється указом президента. Такого указу поки немає, але є подання на найвищий рівень, повідомив заступник голови президентської адміністрації.

Сам депутат Червоненко заявляє, що має документ МВС, який спростовує заяви АП про його подвійне громадянство.

"У мене є два листа від 4 та 21 жовтня за підписом Давиденка Віктора, начальника Департаменту міграції і режиму МВС, де чорним по білому записано, що немає жодних доказів про перебування мене в громадянстві Ізраїлю", - сказав Червоненко в коментарі "Українській правді".

Нинішню подію він назвав "провокацією і підлістю". "Поведінка Медведчука й Базіва – чистої води антисемітизм", - зазначив депутат.

За словами Червоненка, у МВС є "якась фальшивка з його фотокарткою, зроблена на ксероксі, яка фігурувала ще у 2002 році на виборах до парламенту".

"Потім заступник голови СБУ Землянський шантажував мене цим папірцем, вимагаючи переходу до парламентської більшості. ЦВК та МЗС також мають документи про відсутність у мене подвійного громадянства", - додав депутат.

Червоненко сказав, що вже подав до суду на заступника голови АП Базіва та Комісію з питань громадянства при президенті Кучмі.

Читайте також:

Кучма збирається нейтралізувати Червоненка

Червоненко судитиметься із заступником Медведчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування